Suzbijanje diskriminacije

Medium_conference

Regionalna online konferencija o dobrim praksama i naučenim lekcijama u borbi protiv govora mržnje na internetu

Regionalna konferencija o međusobnom učenju u borbi protiv govora mržnje na internetu, organizirana je online u sriejdu i četvrtak 14. i 15. listopada 2020. godine, a na njoj su predstavljene dobre prakse, naučene lekcije i trenutni napori u borbi protiv govora mržnje na internetu. Konferencija je okupila stručnjake iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i drugih država članica EU. Cilj konferencije bio je doprinijeti međusobnom učenju u ovom važnom području.

Medium_instagram_i_najaveof_tjedni_izbjeglicama_20_20_1

7. Tjedni IZBJEGLICAma!

Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija civilnog društva koje pružaju podršku izbjeglicama u integraciji, poziva vas na 7. Tjedne IZBJEGLICAma! Događanja u sklopu Tjedana održavat će se od ponedjeljka, 15. lipnja do subote 27. lipnja u Karlovcu, Sisku, Kutini, Slavonskom Brodu, Splitu, Zadru, Zagrebu, Kuterevu i Ježevu.

Medium_odgovor

ODGOVOR na mržnju

Slovenia, Hrvatska i Srbija, zemlje bivše Jugoslavije na balkanskom migracijskom putu, suočavaju se sa sve većim razinama govora mržnje na internetu, koji proizlazi iz negativnih stavova prema manjinskim skupinama. Širenje mržnje među mladima i njihova radikalizacija su gorući problem, a učitelji nemaju dovoljno znanja kako se nositi s govorom mržnje u učionicama. Postoje dobre prakse u regiji i EU za borbu protiv govora mržnje na internetu, ali rijetko se te dobre prakse nedovoljno dijele i šire.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.