Regionalna online konferencija o dobrim praksama i naučenim lekcijama u borbi protiv govora mržnje na internetu

Large_conference

Regionalna konferencija o međusobnom učenju u borbi protiv govora mržnje na internetu, organizirana je online u sriejdu i četvrtak 14. i 15. listopada 2020. godine, a na njoj su predstavljene dobre prakse, naučene lekcije i trenutni napori u borbi protiv govora mržnje na internetu. Konferencija je okupila stručnjake iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i drugih država članica EU. Cilj konferencije bio je doprinijeti međusobnom učenju u ovom važnom području.

Konferenciju smo željeli održati uživo u Ljubljani, ali radi pandemije Covid-19 je događaj premješten na internet i proveden kroz četiri zasebna panela, kojemu su domaćini bili po jedan od projektnih partnera u Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

14. listopada:

Panel 1: Odgovor države - propisi, kazneni progon i suzbijanje govora mržnje na internetu; suradnja državnih vlasti i civilnog društva.

Domaćin: Centar za mirovne studije, Zagreb, Hrvatska.

Panel 2: Praćenje i prijavljivanje govora mržnje na mreži.

Domaćin: Fakultet društvenih znanosti, Sveučilište u Ljubljani, Slovenija.

 

15. listopada:

Panel 3: Protiv govora mržnje na mreži: samoregulacija medija i društvenih mreža te uloga neovisnih državnih tijela u regulaciji medija.

Domaćin: Mirovni institut, Ljubljana, Slovenija.

Panel 4: Obrazovanje i svijest javnosti, umjetnost i kultura i postupci građana.

Domaćin: Novosadska novinarska škola, Novi Sad, Srbija.

 

Konferencija je dio projekta Behave / (Od)govor kojeg financira Europska unija kroz Program o pravima, jednakosti i građanstvu (Rights, Equality and Citizenship Programme).


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.