Pravna pomoć (azil i statusna pitanja)

Medium-noimage

Završne preporuke Centra za mirovne studije i Kuće ljudskih prava za izvršenje presude M.H. i drugi protiv Hrvatske

Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava Zagreb, 18. srpnja 2023. godine su Odboru ministara Vijeća Europe uputili završni podnesak u skladu s Pravilom 9.2. Pravila Odbora ministara za nadzor nad izvršenjem presuda i uvjetima prijateljskih nagodbi u predmetu, prijedlog mjera za izvršenje presude M.H. i drugi protiv Hrvatske br. 15670/18 i 43115/18. 

Medium-noimage

Preporuke Centra za mirovne studije i Kuće ljudskih prava za izvršenje presude M.H. i drugi protiv Hrvatske

Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava Zagreb, 22. rujna 2022. podnijeli su podnesak Odboru ministara Vijeća Europe u skladu s Pravilom 9.2. Pravila Odbora ministara za nadzor nad izvršenjem presuda i uvjetima prijateljskih nagodbi u predmetu, prijedlog mjera za izvršenje presude M.H. i drugi protiv Hrvatske br. 15670/18 i 43115/18. 

Medium-noimage

Tisuće svjedočanstava izbjeglica, a niti jedna učinkovita istraga

Nasilna i nezakonita protjerivanja izbjeglica i drugih migranata već su pet godina praksa hrvatske policije. O tome ne samo da su izvještavale brojne domaće i međunarodne organizacije te upozoravala Pučka pravobraniteljica, već su o tome u 2019. godini svjedočili i sami hrvatski policajci koji su dobivali i bili prisiljeni izvršavati nezakonite naredbe sebi nadređenih – te su zbog nepostojanja adekvatnog sustava prijavljivanja tražili zaštitu Pučke pravobraniteljice.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.