Škole ljudskih prava

Medium_otocac07__640x427_

30. Škola ljudskih prava za srednjoškolce i srednjoškolke

Od 26. lipnja do 2. srpnja 2014. u Otočcu je održana 30. Škola ljudskih prava za srednjoškolce/ke. 19 mladih iz srednjih škola Zagreba, Požege, Pakraca i Otočca sudjelovalo je na sedmodnevnom edukacijskom programu u sklopu kojeg su se obradile teme: Nenasilna komunikacija; Timski rad i suradnja; Razvoj ljudskih prava kroz povijest; Identiteti i različitosti; Predrasude i diskriminacija; Ženska ljudska prava; Cyberbullying; Uzroci nasilja; Civilno društvo i aktivizam mladih, te Mladi u zajednici.

Medium_img_8839

Održana 29. Škola ljudskih prava za srednjoškolce i srednjoškolke

Od 13. do 19. travnja 2014. u Gradu mladih u Zagrebu održana je 29. Škola ljudskih prava za srednjoškolce i srednjoškolke. Na Školi je sudjelovalo 18 učenika i učenica iz devet partnerskih škola Z Slavonije, Like i Grada Zagreba.Tijekom sedam dana Škole bile su obrađene sljedeće teme: Nenasilna komunikacija; Timski rad i suradnja; Razvoj ljudskih prava kroz povijest; Identiteti i različitosti; Predrasude i diskriminacija; Ženska ljudska prava; Institucionalni mehanizmi zaštite ljudskih prava; Uzroci nasilja; Civilno društvo i aktivizam mladih; Cyberbullying, te Mladi u zajednici.

Medium_dsc03879__small_

Održana 28. Škola ljudskih prava za srednjoškolce/ke

Od 5. do 11. siječnja 2014. u Lipiku je održana 28. Škola ljudskih prava za srednjoškolce i srednjoškolke. Na Školi je sudjelovalo 16 učenika i učenica iz devet partnerskih škola Z Slavonije, Like i Grada Zagreba.

Tijekom sedam dana Škole bile su obrađene sljedeće teme: Nenasilna komunikacija; Timski rad i suradnja; Ljudska prava kroz povijest; Identiteti i različitosti; Predrasude i diskriminacija; Ženska ljudska prava; Institucionalni mehanizmi zaštite ljudskih prava; Uzroci nasilja; Civilno društvo i aktivizam mladih, te Mladi u zajednici.

Medium_knjigozemska

U Zadru održana 4. napredna Škola ljudskih prava

Od 18. do 23. srpnja 2012. se u Zadru održavala 4. napredna Škola ljudskih prava. Tijekom šest dana, 14 sudionika i sudionica iz cijele Hrvatske, učilo je i radilo na temi Suočavanja s prošlošću kroz interaktivna kraća predavanja i prezentacije te participativne diskusije među sudionicima i voditeljima. 

Medium_koprivnica-web

Održana 27. Škola ljudskih prava za srednjoškolce/ke

Od 19. do 26. svibnja 2012. u Koprivnici je održana 27. Škola ljudskih prava za srednjoškolce i srednjoškolke. Na Školi je sudjelovalo 17 učenika i učenica iz cijele Hrvatske(Donja Stubica, Gornja Rijeka, Čakovec, Daruvar, Hrastovac, Brestovac, Rušćica, Požega, Zdenci, Osijek, Karlovac, Petrinja, Poreč, Pazin, Rijeka, Vela Luka i Ivanić Grad).

Medium_%c5%a1kola_daruvar_221

Održana 26. Škola ljudskih prava za srednjoškolce/ke

Od 30. ožujka do 6. svibnja 2012. u Daruvaru je održana 26. Škola ljudskih prava za srednjoškolce i srednjoškolke. Na Školi je sudjelovalo 18 učenika i učenica iz cijele Hrvatske(Varaždin, Kalinovac, Petrijanec, Oriovac, Slavonski Brod, Nova Gradiška, Gornje Mekušje, Petrinja, Karlovac, Fažana, Buje, Pula, Šapjane, Dubrovnik te Zagreb).

Medium_%c5%a1kola_ljudskih_prava

Škola ljudskih prava

Centar za mirovne studije organizira 25.školu ljudskih prava za srednjoškolce,koja će biti održana u Varaždinu od 18. do 25.  veljače ove godine.Poziv je otvoren svim srednjoškolcima koji žele učiti,upoznati vršnjake, razmjeniti te proširiti svoja iskustva.Jedan od ciljeva škole je upoznati sudionike s teorijom i idejom ljudskih prava,principima tolerancije,demokracije,solidarnosti i nenasilne komunikacije.

Medium_%c5%a1kola_trurcin-web

Održana 25. Škola ljudskih prava za srednjoškolce/ke

Centar za mirovne studije, uz financijski podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, održao je 25. Školu ljudskih prava za srednjoškolce/ke u Turčinu kraj Varaždina. Tijekom Škole koja je trajala od 18. do 25. veljače 2012. sudjelovalo je osamnaest srednjoškolaca i srednjoškolki iz cijele Hrvatske (Sirač, Sunger, Petrinja, Slavnoski Brod, Zagreb, Poreč, Rovinj, Bale, Bedekovčina, Krapinske Toplice, Lepoglava, Kutina, Beli Manastit, Novska, Vojnić, Gospić, Dubrovnik, Sinj).

Medium-noimage

3. Napredna škola ljudskih prava

Od 18. do 22. srpnja 2011. godine održat će se 3. Napredna škola ljudskih prava u Mrkoplju. Škola će okupiti 15 sudionika/ica iz cijele Hrvatske koji su pohađali osnovne Škole ljudskih prava. Tema na kojoj ćemo raditi je Suočavanja s prošlošću, a voditelji će biti: Hrvoje Klasić, Marko Smokvina, Aleksandra Letić, Emina Bužinkić, Lovorka Bačić i Julija Kranjec.

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.