Škole ljudskih prava

Medium_24.sljp

Održana 24. Škola ljudskih prava za srednjoškolce/ke

Centar za mirovne studije, uz financijski podršku Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, odžao je 24. Školu ljudskih prava za srednjoškolce/ke u Daruvaru. Tijekom Škole koja je trajala od 25. travnja do 3. svibnja 2011. sudjelovalo je šesnaest srednjoškolaca i srednjoškolki iz cijele Hrvatske (Omiš, Rijeka, Zadvarje, Zagreb, Split, Glina, Oroslavje, Slavonski Brod, Vinkovci, Sisak, Daruvar, Maruševec, Mali Bukovec, Ivanić Grad, Velika Gorica i Varaždinske toplice).

Medium_dan_mira_zabok2

Obilježavanje Međunarodnog dana mira

Uz sve aktivnosti kojima je Centar za mirovne studije obilježio Međunarodni dan mira, istaknule su se i aktivnosti koje je istim povodom radila Grupa mladih Centra za mirovne studije. Aktivnost obilježavanja datuma provedena je u pet gradova (Daruvar, Varaždin, Karlovac, Zabok i Ivanić Grad), a financijski ih je podržalo Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

Izvještaj o tome pročitajte u prilogu.

Medium_akcija

« Što radi bolesnik u krevetu nasred Cvjetnog trga?»

Tijekom popodneva, 14.6.2010., u Zagrebu, članovi/ice Grupe mladih Centra za mirovne studije održali su akciju «Što radi bolesnik u krevetu nasred Cvjetnog trga?». U navedenoj akciji član grupe je ležao u krevetu na trgu, privlačeći veliku pažnju na sebe, što je bilo vidljivo iz velikog broja «posjeta» koji su mu prilazili.

Medium_narancasta_gif

O školama ljudskih prava

Škole ljudskih prava za srednjoškolce/ke dio su šireg i višegodišnjeg programa Edukacije za ljudska prava i aktivno građanstvo na Zapadnom Balkanu. Cjelokupan program je započeo 2000. godine, a inicirao ga je Norveški helsinški odbor.
Unutar projekta postoje dvije jednako važne dimenzije, lokalna(Hrvatska) i regionalna(Zapadni Balkan).

Medium_reg.sk

17. Regionalna škola ljudskih prava u Miločeru, Crna Gora

Svake godine, Regionalni program Edukacije za ljudska prava i aktivno građanstvo na Zapadnom Balkanu organizira regionalne škole ljudskih prava za mlade iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Srbije. Naredna, 17. Regionalna škola ljudskih prava održat će se u Crnoj Gori od 09. do 15. 05. 2010. godine.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.