17. Regionalna škola ljudskih prava u Miločeru, Crna Gora

Large_reg.sk

Svake godine, Regionalni program Edukacije za ljudska prava i aktivno građanstvo na Zapadnom Balkanu organizira regionalne škole ljudskih prava za mlade iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Srbije. Naredna, 17. Regionalna škola ljudskih prava održat će se u Crnoj Gori od 09. do 15. 05. 2010. godine.

Početkom 2010. godine, Regionalni tim, koji uključuje regionalne koordinatorice i lokalne koordinatore/ice iz partnerskih organizacija je radio na izradi programskog dokumenta, koji precizno određuje ciljeve i pravce djelovanja regionalnog programa u periodu od naredne tri godine.
S obzirom da je dio programa koji uključuje projekte omladinskih grupa značajan segment cijelog regionalnog programa, tim je odlučio da ovu Regionalnu školu posveti programskom planiranju omladinskih aktivnosti. Rezultati ove Škole će biti uključeni u programski dokument regionalnog programa.
Tokom ove Škole polaznici, članice i članovi omladinskih grupa će imati priliku da, uz stručnu moderaciju i kroz interaktivni rad odrede ciljeve, rezultate, polja djelovanja, ciljne grupe i partnere onog dijela regionalnog programa koji i jeste prvenstveno fokusiran na rad aktivista omladinskih grupa.
Radionice programskog planiranja će voditi Emina Bužinkić, generalna tajnica Mreže mladih Hrvatske i članica Centra za mirovne studije.
Više o 17. Regionalnoj školi možete saznati ovdje.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.