Više o programima

Medium-noimage

Program: Borba protiv nejednakosti

Program 'Borba protiv nejednakosti' stavlja naglasak na monitoriranje i javno zagovaranje u području ekonomsko-socijalnih prava građana, a sa ciljem stvaranja politika koje omogućuju pravednu raspodjelu društvenih dobara; afirmativne akcije za ekonomski ranjive skupine; zaštitu prava radnika;  zaštitu javnih dobara i transformaciju trenutnog globalnog ekonomskog sustava u pravedniji sustav koji će u središtu imati dobrobit čovjeka i planete, a ne profit kao isključivi cilj ekonomske djelatnosti. 

Medium-noimage

Program 'Mirovno obrazovanje i afirmacija nenasilja'

Program 'Mirovno obrazovanje i afirmacija nenasilja' usmjeren je ka osnaživanju pojedinaca i grupa za izgradnju mira u zajednici putem promicanja vrijednosti nenasilja i poticanja dijaloga, a osnovni princip rada jest obrazovanje kao promjena. Dugoročni ciljevi programa su zagovaranje demokratizacije obrazovnog sustava i  kvalitetnih obrazovnih politika, podizanje građanske pismenosti, osnaživanje građana za aktivističko djelovanje, prevencija nasilja kroz podizanje javne svijesti o važnosti nenasilja i afirmirmaciju nenasilnih praksi i iskustava. 

Medium-noimage

Obrazovni program: Mirovni studiji

Mirovni studiji su interdisciplinarno obrazovno područje koje se oslanja na veći broj društveno-humanističkih znanosti kao i na iskustvo predavača i sudionika, kako bi se shvatili uzroci sukoba, razvili pristupi za sprječavanje i zaustavljanje nasilja, rata i teških kršenja ljudskih prava i izgradio održiv mir – pravedni sustavi i društva koja imaju snage oduprijeti se nasilju, nejednakosti i nepravdama. Prostor su mapiranja, analize, propitivanja i dijaloga o prošlim, aktualnim i potencijalnim sukobima u društvu. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.