Azil i integracijske politike

Medium_untitled_design__18_

11. Tjedni IZBJEGLICAma!

U ime Koordinacije za integraciju pozivamo vas da nam se pridružite u ovogodišnjim 11. Tjednima IZBJEGLICAma! i aktivnostima koje će se događati od 10. do 28. lipnja 2024. diljem Hrvatske, a kojima će se i ove godine otvarati prostor za rasprave i dijalog te upoznavanje s temama bitnim za naše društvo u kontekstu sve većeg porasta izbjeglištva. 

Medium_protect-not-surveil-header

EU Pakt o migracijama i azilu: opasan režim nadzora migranata

Europski je parlament 10. travnja usvojio Pakt o migracijama i azilu, paket reformi kojima se proširuje kriminalizacija i digitalni nadzor migranata. 

Unatoč ponovljenim upozorenjima organizacija civilnog društva, Pakt će „normalizirati proizvoljno korištenje imigracijske detencije, uključujući za djecu i obitelji, povećati rasno profiliranje, kriznim intervencijama nasilno protjerivati te deportirati pojedince u takozvane “sigurne treće zemlje” gdje im prijeti opasnost od nasilja, mučenja i proizvoljnog zatvaranja”.

Medium_preporuke_za_medijsko_izvje_tavanje_o_migrantima_i_izbjeglicama_pages-to-jpg-0001

Apel medijima

Iskazujemo ozbiljnu zabrinutost zbog izazivanja predrasuda te osjećaja straha i nesigurnosti među lokalnim zajednicama koje mediji perpetuiraju senzacionalističkim izvještavanjem i prenošenjem neprovjerenih informacija, a koje šire populistički i antimigrantski usmjereni političari.

Medium-noimage

Završne preporuke Centra za mirovne studije i Kuće ljudskih prava za izvršenje presude M.H. i drugi protiv Hrvatske

Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava Zagreb, 18. srpnja 2023. godine su Odboru ministara Vijeća Europe uputili završni podnesak u skladu s Pravilom 9.2. Pravila Odbora ministara za nadzor nad izvršenjem presuda i uvjetima prijateljskih nagodbi u predmetu, prijedlog mjera za izvršenje presude M.H. i drugi protiv Hrvatske br. 15670/18 i 43115/18. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.