Azil i integracijske politike

Medium_untitled_design__3_

CMS se priključio kampanji #notonourborderwatch protiv nezakonitih protjerivanja

EU agencija Frontex optužena je za nezakonito protjerivanje izbjeglica, zbog čega su organizacije civilnog društva diljem europe pokrenule kampanju #NotOnOurBoorderWatch, a pridružio im se i Centar za mirovne studije u sklopu koje zabrinuti građani_ke mogu zatražiti od Europske komisije da okonča povrede temeljnih ljudskih prava na vanjskim granicama EU-a: notonourborderwatch.com

Medium_copy_of_marsala_out_of_office_announcement_-_instagram_post

Božinović tvrdi suprotno onom što piše u službenom dopisu MUP-a!

Iako je jučer ministar Davor Božinović upao u riječ programskoj voditeljici Centra za mirovne studije i vanjskoj članici saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Sari Lalić, nakon što je rekla da tzv. neovisni mehanizam nadzora predviđa samo najavljene posjete zelenoj granici kako bi negirao tu tvrdnju - u dopisu kojeg smo prije niti mjesec dana dobile od MUP-a stoji upravo tako!
Je li moguće da ministar Božinović nije upoznat s pravilima funkcioniranja Neovisnog mehanizma nadzora? 

 
Medium_rtl

DOKAZI O SUSTAVNOM MUČENJU IZBJEGLICA NA NAŠIM GRANICAMA I U VISOKOJ REZOLUCIJI: Koliko jasna slika mora biti da bi se zločini sankcionirali?

Nasilno i nezakonito protjerivanje izbjeglica iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu prvi puta je zabilježeno u visokoj rezoluciji i prikazano u medijima diljem Europe. Forenzička analiza snimki pokazala je da iza nasilnog i nezakonitog protjerivanja izbjeglica koje je uključivalo batinanje i guranje u rijeku stoje hrvatski policijski službenici čije odore odgovaraju odorama i opremi specijalne jedinice za koju postoje indicije da je dio tzv. operacije Koridor, o kojoj su progovarali sami policijski službenici. 

Medium-noimage

CMS se uključio u internetsko savjetovanje o Nacrtu akcijskog plana Grada Zagreba za integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita za razdoblje od 2021. do 2022.

Centar za mirovne studije, kao udruga koja se od 2005. godine bavi područjem migracija, azila i integracije, uključio se u internetsko savjetovanje o Nacrtu akcijskog plana Grada Zagreba za integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita za razdoblje od 2021. do 2022. koje je trajalo od 16. lipnja do 15. srpnja 2021. godine.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.