Azil i integracijske politike

Medium_blue_white_illustrated_international_migrant_day_instagram_post__facebook_cover___1_

Europa mora pomoći SVIM izbjeglicama iz Ukrajine

Europa mora osuđivati i suzbijati sistemski rasizam koji dio stanovništva stavlja u status osoba drugog reda. Također, Europa mora čvrsto stati iza politika koje jamče jednako postupanje prema svima, bez obzira na boju kože, porijeklo, etničku pripadnost i sl. Pročitajte izjavu Europske mreže protiv rasizma.


Medium_interkulturni_medijatori

Prijavite se za trening "Interkulturni medijatori" u Sisku!

Centar za mirovne studije poziva vas da se prijavite na trening Interkulturni medijatori. Edukacija je namijenjena osobama koje već rade ili su tek zainteresirane raditi u plurikulturnom okruženju i doprinositi razvoju interkulturnih zajednica i društva. Ako ste socijalni radnik_ca, odgajatelj_ica, nastavnik_ca, stručna_i suradnik_ca u odgojno-obrazovnoj ustanovi, radnik_ca u javnoj ustanovi, volonter_ka u radu na integraciji ili se na koji drugi način bavite uključivanjem ljudi u društvo – prijavite se!

Medium_pushback-webbezokvira1-1320x800

Zajednička izjava europskih nevladinih organizacija o šest godina nezakonitih i nasilnih protjerivanja iz Hrvatske

Povodom objave Izvještaja o nezakonitim protjerivanjima iz Hrvatske u kontekstu pandemije bolesti COVID-19 Centra za mirovne studije i Inicijative Dobrodošli koji pokazuje šestogodišnje sustavno nasilje i uskraćivanje pristupa azilu u Hrvatskoj, šesnaest europskih mreža i organizacija supotpisalo je izjavu koja poziva na okončanje sustavnog nasilja i kršenja ljudskih prava, provođenje neovisnih i učinkovitih istraga, sankcioniranje odgovornih za provedbu i prikrivanje nezakonitih radnji te uspostavu uistinu neovisnog i transparentnog mehanizma nadzora granica kako bi se osiguralo da takve prakse više nema.

Medium_svjetski_dan_migranata_-_cms_-_zagreb_uz_madinu___13_

Ususret Svjetskom danu migranata: Zagreb uz Madinu!

Povodom Svjetskog dana migranata i mjesec dana od presude Europskog suda za ljudska prava koja utvrđuje kako je Hrvatska povrijedila pravo na život šestogodišnje djevojčice Madine, odana je počast maloj Madini i njezinoj obitelji te svima čiji su životi ugroženi u potrazi za sigurnošću projekcijom na zagrebačkim fontanama.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.