Azil i integracijske politike

Medium_frontpagetorturebvm

Izvještaj Border Violence Monitoring mreže o mučenju i nečovječnom postupanju na hrvatskim granicama u 2019. godini

Zajedno s nizom nevladinih organizacija kao što su Human Rights Watch, Are You Syrious / Centar za mirovne studije i Amnesty International, Border Violence Monitoring Network radi na dokumentiranju nezakonitih protjerivanja i policijskog nasilja duž vanjskih granica EU na zapadnom Balkanu od službenog zatvaranja rute u 2017. Premda se opsežno svjedoči o postojanju sustavnih nezakonitih protjerivanja duž hrvatske i mađarske granice sa Srbijom i Bosnom, ovo se izvješće usredotočuje na sve veće nasilje koje se u okviru hrvatskog slučaja primjenjuje nad izbjeglicama i migrantima.

Medium_pbreport

Što se događa na hrvatskim granicama?

Pročitajte kratki prikaz stanja na hrvatskim granicama koje su vanjske granice Europske unije. Prikaz su zajednički objavili Centar za mirovne studije, Border Violence Monitoring Network, Are you Syrious, Asylum Protection Centre i No Name Kitchen, organizacije koje pružaju podršku izbjeglicama, azilantima i migrantima. 

Medium_bajakovi

Zahtjev za istragu navoda o nezakonitoj detenciji i nasilju nad djecom bez pratnje

Centar za mirovne studije uputio je zahtjev za istragu navoda o nezakonitoj detenciji i nasilju nad djecom bez pratnje, nakon što je mreža Border Violence Monitoring objavila svjedočanstva djece u svom izvještaju. Zahtjev za hitnom istragom upućen je Ministarstvu unutarnjih poslova, a zatraženo je i postupanje Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Vijeća za građanski nadzor nad primjenom pojedinih policijskih ovlasti, pravobraniteljice za djecu te pučke pravobraniteljice.

 

Medium_atmosphere

Gradimo mostove: Cro-Afro večer

Centar za mirovne studije organizirao je u suradnji s udrugom Afro Badinya drugi integracijski događaj 22. studenog u sklopu suradnje na europskom projektu Bridges. Event Cro-Afro večer održan je u Buena Vista klubu u Zagrebu. Afro Badinya, što na Mandinka jeziku znači afrička obitelj, udruga je koja se sastoji od stranaca i lokalaca, te je njena misao vodilja promicanje afričkog kulturalnog naslijeđa kroz kreativne glazbene i umjetničke projekte. Udruga naglašava da su joj ciljevi interkulturalna razmjena, promoviranje jednakosti za sve i prevencija rasne diskriminacije. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.