-->

Azil i integracijske politike

Medium_cms_podcast2

Kako se Europa može ujediniti u solidarnosti s izbjeglicama?

Zajednički europski sustav azila (poznat i pod skraćenicom CEAS) je temelj na kojem funkcioniraju svi nacionalni sustavi azila zemalja članica EU. Sustav je kao takav kroz godine pokazao svoje prednosti i nedostatke, no jedan od najvećih izazova doživljava 2015.godine kada se EU suočila s jednom od najvećih humanitarno-političkih kriza. EU najavila je reformu Zajedničkog europskog sustava azila, a njene prve prijedloge očekujemo ove godine.

Medium_best8

BEST: društveno poduzetništvo i dobre prakse u Europi

Pročitajte naš newsletter u kojem možete pronaći više informacija o tome što se do sada radilo i što nas očekuje u podršci integraciji državljana trećih zemalja u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Italiji u sklopu projekta BEST - Poticanje poduzetničkih vještina kao alata integracije migranata na tržište rada.

Medium_best

BEST Meetup

Impact Hub Zagreb i Centar za mirovne studije organiziraju drugi po redu „BEST Meetup” na temu poticanja poduzetničkih vještina kao alata integracije migranata na tržište rada i s ciljem promocije budućih poduzetnika, polaznika BEST poduzetničkog tečaja.  

Medium_melike_foto

[SVJETSKI DAN IZBJEGLICA] Upoznajmo se, #ovdježivimo zajedno

Svake minute 20 ljudi napuštaju sve što imaju kako bi pobjegli od rata, progona i terora. U posljednjih 20 godina, koliko se obilježava ovaj dan, nastali su mnogi novi izazovi s kojima se susreću izbjeglice, a ove je godine Odbor za ljudska prava UN-a donio povijesnu odluku prema kojoj države moraju klimatske migrante tretirati kao izbjeglice. 

Medium_stire

Vodič za volontere u Hrvatskoj

Centar za mirovne studije, zajedno s ostalim partnerima iz projekta "STIRE:SUPPORTING THE INTEGRATION OF THE RESETTLED ", kojeg financira Europska unija, objavio je vodič za volontiranje u zajednici, gdje će stari i novi članovi društva moći saznati više o volontiranju u Hrvatskoj.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.