Azil i integracijske politike

Medium_interkulturni_medijatori

Prijavite se za trening "Interkulturni medijatori" u Karlovcu!

Centar za mirovne studije poziva vas da se prijavite na trening Interkulturni medijatori. Edukacija je namijenjena osobama koje već rade ili su tek zainteresirane raditi u plurikulturnom okruženju i doprinositi razvoju interkulturnih zajednica i društva. Ako ste socijalni radnik_ca, odgajatelj_ica, nastavnik_ca, stručna_i suradnik_ca u odgojno-obrazovnoj ustanovi, radnik_ca u javnoj ustanovi, volonter_ka u radu na integraciji ili se na koji drugi način bavite uključivanjem ljudi u društvo – prijavite se!

Medium_otvoreno_pismo_premijeru_plenkovi_u__website_

OTVORENO PISMO CENTRA ZA MIROVNE STUDIJE: Premijeru Plenkoviću, koliko “izdvojenih incidenata” čini sustavnu praksu?

Centar za mirovne studije uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u kojem mu je dostavio brojne materijale koji pokazuju sustavnost nasilja prema izbjeglicama i još jednom ponovio svoj zahtjev za smjenom odgovornih, odnosno za smjenom glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, načelnika Uprave za granicu policije i pomoćnika glavnog ravnatelja policije Zorana Ničena, kao i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te državne tajnice Tereziju Gras.

Medium_signal-2022-04-01-113044_003

ASAP - Pristup uslugama, dijeljenje pristupa i praksi

Projekt ASAP - Pristup uslugama, dijeljenje pristupa i praksi podržava lokalne pružatelje usluga i organizacije civilnog društva u provedbi učinkovitih praksi koje se mogu primijeniti i u novim situacijama te odgovoriti na potrebe izbjeglica i drugih migranata u pristupu javnim uslugama kod zapošljavanja, stanovanja, obrazovanja i zdravstva.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.