Novosti

Medium_radnicima_prava

Sretan i borben praznik rada!

Na e-prosvjedu Samostalnih sindikata Hrvatske, pod nazivom "Radnicima hvala, ali prvo prava" govorila je i programska voditeljica Centra za mirovne studije, Sara Lalić.  

Medium_sara_i_ivek1

Izabran novi saziv Savjeta za razvoj civilnog društva

Vlada Republike Hrvatske je 7. svibnja imenovala članove i članice novog, sedmog saziva Savjeta za razvoj civilnog društva. Za članove Savjeta u području zaštite i promicanja ljudskih prava izabrani su Ivan Novosel iz Kuće ljudskih prava Zagreb i Sara Lalić iz Centra za mirovne studije kao zamjenica.

Medium_with_or_without_eu

Deklaracija organizacija civilnog društva ususret zagrebačkog EU Summita o Zapadnom Balkanu

Preko 90 organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana, kao i članica Europske unije, koje su aktivne na pitanjima temeljnih prava i vladavine prava, demokratskih institucija, civilnog angažmana, zaštite okoliša, suzbijanja korupcije i prava migranata na jučer održanom online samitu u sjeni pod nazivom "With or Without (E)U?" usvojile su zajedničku deklaraciju.

Medium_anketa_o_solidarnosti

Anketa o solidarnosti

Mentorska grupa u programu Mirovnih studija istražuje solidarnost. Cilj je prikupiti razmišljanja građana o solidarnosti, primjere za koje smatraju da su vrijedni i poticajni te saznati koje potrebe ili probleme građani prepoznaju u svojim zajednicama, a na koje se solidarnim akcijama može odgovoriti. Rezultati ankete će biti temelj za druge aktivnosti koje će studenti osmisliti i provesti. Ispunite anketu i podijelite svoja razmišljanja, a pritom podržite studente u istraživanju ove važne teme. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.