Novosti

Medium_large_hina_morh

[2023] Kako uložiti prigovor savjesti na vojnu pričuvu / vojnu vježbu?

Kako je objavljeno na web stranici Ministarstva obrane Republike Hrvatske, tijekom travnja i svibnja 2023. godine provodit će se redovno obvezno godišnje uvođenje u vojnu evidenciju vojnih obveznika na području Republike Hrvatske. U vojnu evidenciju upisivat će se vojni obveznici, muške osobe, hrvatski državljani rođeni 2005. godine i starijih godišta koji nisu uvedeni u tu evidenciju.

Medium_mario

MARIO - poziv za organizacije

Centar za mirovne studije ovim putem poziva na suradnju na projektu Snaga za promjenu sve zainteresirane organizacije etničkih, nacionalnih, vjerskih ili rasnih manjina, kao i organizacije koje se vode načelima zaštite manjinskih prava u području integracije, suzbijanja diskriminacije i rasizma, kao i u području zaštite žrtava.

Medium_otvaraj-fb-1

Oslobodite Markov trg za slobodno okupljanje!

Centar za mirovne studije i još 22 udruge pridružili su se apelu Gonga Vladi Republike Hrvatske, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću da građanima i građankama otvore Markov trg, prostor na kojem se nalaze ključne demokratske institucije SaborVlada RH i Ustavni sud.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.