Novosti

Medium_large_law-1991004_1280

CMS ne pruža pravnu pomoć u periodu od 16. kolovoza do 6. rujna

Zbog korištenja godišnjeg odmora pravnice Centra za mirovne studije u razdoblju od 16. kolovoza do 6. rujna 2021. godine  Centar za mirovne studije neće pružati besplatnu pravnu pomoć.
 
Za pravnu pomoć slobodno se obratite drugim pružateljima primarne pravne pomoći. Listu udruga i pravnih klinika ovlaštenih za pružanje besplatne pravne pomoći možete pronaći ovdje.
Medium_civilne_zrtve_rata_logo-937x781

Civilne žrtve rata zaslužuju kvalitetno, pravedno i obuhvatno zakonsko rješenje zaštite njihovih prava

“Civilne žrtve rata predugo su čekale te su zaslužile zakonsku zaštitu njihovih prava i obeštećenje, ali ovim je Zakonom propuštena prilika za kvalitetno, pravedno i obuhvatno rješenje, u skladu s ljudskim pravima”, poručile su udruge povodom izglasavanja Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata. Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Centar za mirovne studije te Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska pozdravljaju donošenje zakonskog rješenja kojem je cilj regulirati ostvarenje statusa i prava civilnih žrtava rata, a koji dolazi čak dvadeset pet godina nakon završetka rata na području Republike Hrvatske. Udruge koje se bave zaštitom ljudskih prava, suzbijanjem diskriminacije, suočavanjem s prošlošću i izgradnjom mira, su stoga aktivno sudjelovale u javnoj raspravi te zagovarale izmjene i dopune predloženog zakona, a u svrhu njegova unapređenja i usklađivanja s nacionalnim i međunarodnim pravnim aktima. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.