Novosti

Medium_otvoreno_pismo_premijeru_plenkovi_u__website_

OTVORENO PISMO CENTRA ZA MIROVNE STUDIJE: Premijeru Plenkoviću, koliko “izdvojenih incidenata” čini sustavnu praksu?

Centar za mirovne studije uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću u kojem mu je dostavio brojne materijale koji pokazuju sustavnost nasilja prema izbjeglicama i još jednom ponovio svoj zahtjev za smjenom odgovornih, odnosno za smjenom glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, načelnika Uprave za granicu policije i pomoćnika glavnog ravnatelja policije Zorana Ničena, kao i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića te državne tajnice Tereziju Gras.

Medium_interkulturni_medijatori

Prijavite se za trening "Interkulturni medijatori" u Karlovcu!

Centar za mirovne studije poziva vas da se prijavite na trening Interkulturni medijatori. Edukacija je namijenjena osobama koje već rade ili su tek zainteresirane raditi u plurikulturnom okruženju i doprinositi razvoju interkulturnih zajednica i društva. Ako ste socijalni radnik_ca, odgajatelj_ica, nastavnik_ca, stručna_i suradnik_ca u odgojno-obrazovnoj ustanovi, radnik_ca u javnoj ustanovi, volonter_ka u radu na integraciji ili se na koji drugi način bavite uključivanjem ljudi u društvo – prijavite se!

Medium_siroma_tvo_prazan_nov_anik

Socijalna i ekonomska ljudska prava nisu privilegija

S 1. travnjem 2022. stižu nam najavljenja poskupljenja cijena energenata, prvenstveno plina i struje. Za očekivati je da će ta poskupljenja dovesti do poskupljenja svih ostalih mjesečnih troškova života što će staviti dodatan pritisak na novčanike velikog dijela stanovništva, dok će marginalizirane i osiromašene društvene skupine biti još zabrinutije za svoju egzistenciju.

Medium_blue_white_illustrated_international_migrant_day_instagram_post__facebook_cover___1_

Europa mora pomoći SVIM izbjeglicama iz Ukrajine

Europa mora osuđivati i suzbijati sistemski rasizam koji dio stanovništva stavlja u status osoba drugog reda. Također, Europa mora čvrsto stati iza politika koje jamče jednako postupanje prema svima, bez obzira na boju kože, porijeklo, etničku pripadnost i sl. Pročitajte izjavu Europske mreže protiv rasizma.


Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.