Medium_poziv_organizacijama

Poziv organizacijama, inicijativama i pojedincima diljem Hrvatske: uključite se u 11. Tjedne IZBJEGLICAma!

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 11. Tjedana IZBJEGLICAma!. Manifestacija se počela održavati prije deset godina u Zagrebu te smo se svake godine širili u sve više gradova. Kao i prošlih godina, otvaramo poziv za sudjelovanjem svim zainteresiranim pojedincima, kolektivima i gradovima koji žele obilježiti Svjetski dan izbjeglica te u svojim lokalnim sredinama organizirati događanja.

Medium_web

Nasilje nad LGBTIQ osobama i uznemiravanje su u porastu

U Europi trenutačno živi sve više LGBTIQ osoba koje se javno izjašnjavaju o svojoj seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu. No, istodobno se suočavaju s više nasilja, uznemiravanja i maltretiranja nego ranije, što se posebno odnosi na mlađe LGBTIQ osobe koje su posebno ranjive - neki su od rezultata posljednjeg istraživanja Agencije Europske unije za temeljna prava (FRA) na temelju odgovora više od 100 000 LGBTIQ osoba diljem EU.

Medium_protect-not-surveil-header

EU Pakt o migracijama i azilu: opasan režim nadzora migranata

Europski je parlament 10. travnja usvojio Pakt o migracijama i azilu, paket reformi kojima se proširuje kriminalizacija i digitalni nadzor migranata.  Unatoč ponovljenim upozorenjima organizacija civilnog društva, Pakt će „normalizirati proizvoljno korištenje imigracijske detencije, uključujući za djecu i obitelji, povećati rasno profiliranje, kriznim intervencijama nasilno protjerivati te deportirati pojedince u takozvane “sigurne treće zemlje” gdje im prijeti opasnost od nasilja, mučenja i proizvoljnog zatvaranja”.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.