Najave

Medium_fra_racism_police

Rješavanje problema rasizma u radu policije

Rasistički komentari, češća zaustavljanja, pa čak i nasilje - tako pripadnici različitih etničkim manjina doživljavaju rad policije u Europskoj uniji. Dodatno, nedostatak podataka na nacionalnoj razini otežava bolju procjenu veličine problema i osmišljavanje učinkovitih odgovora, navodi se u izvještaju Agencije EU za temeljna prava o rasizmu u policiji u Europskoj uniji. Agencija poziva države članice EU da sustavno prikupljaju podatke o nedoličnom ponašanju policije, da učine sigurnijim prijavljivanje takvih incidenata, bilježenje učinkovitijim, te da osiguraju povećanje raznolikosti unutar policije.

Medium_izrsuc_zamla_44_print

Izborno sučeljavanje za mlade: Kako stranke vide ulogu i sudjelovanje mladih u društvu?

HDZ, SDP, Možemo, Most i Domovinski pokret slažu se kako treba unaprijediti primanja i prilike u svijetu rada za mlade, no imaju drugačije viđenje prava na pristupačno, primjereno i priuštivo stanovanje, zaključeno je današnjem izbornom sučeljavanju za mlade, koje su organizirale udruge civilnog društva Centar za mirovne studije, Gong, Institut za političku ekologiju, Klubtura, Kuća ljudskih prava, Mreža mladih Hrvatske, RODA, Savez za autizam Hrvatske, Operacija Grad i Zelena akcija.

Medium_tjedan_borbe_protiv_rasizma_18.3.-24.3._cover

Tjedan borbe protiv rasizma!

Centar za mirovne studije poziva vas na Tjedan borbe protiv rasizma od 18. do 24. ožujka. Tjedan organiziramo povodom obilježavanja Međunarodnog dana eliminacije rasne diskriminacije 21. ožujka, točnije dana kada je 1960. godine politika apartheida - politika sustavne rasne diskriminacije u Južnoafričkoj Republici pokazala svoje krvavo lice svijetu brutalnim policijskim nasiljem nad prosvjednicima u Sharpevilleu koji su prosvjedovali protiv segregacijskih zakona kojima se ograničavalo kretanje crnog stanovništva u zemlji.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.