Nejednakost

Medium_rezultat_glasanja_zppjrm

Ministre Božinoviću, poštujte propise ove zemlje!

Kao što smo upozoravale u našem članku “Čemu žurba ministre Božinoviću?”, MUP je 2. travnja 2023. u eSavjetovanju objavio izmjene i dopune Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ZoPPJRM) u trajanju od samo sedam dana. Na kratki rok žalile smo se Povjereniku za informiranje koji je uvažio našu pritužbu te ministru Božinoviću i Ministarstvu unutarnjih poslova naložio produljenje roka za javnu raspravu do kumulativno ispunjenog roka od 30 dana. MUP se oglušio na traženje povjerenika i zatvorio savjetovanje s 9. travnjem.

Medium_poverty-g4553650be_1920

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti: Vlada mora učiniti više za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih prava i suzbijanje siromaštva

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava 17. listopada, Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za mirovne studije, Pravo na grad, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Rehabilitacijski centar za stres i traumu i Institut za političku ekologiju pozivaju Vladu Republike Hrvatske da učine više za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih prava te suzbijanje siromaštva.

Medium_p1010762

Osobni asistenti zaslužuju bolje uvjete rada: "Asistenti su nam ruke i noge, nedopustivo je da rade za minimalac"

Inicijativa osobni asistenti zajedno i Regionalni industrijski sindikat uz podršku Centra za mirovne studije održali su danas ispred Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike konferenciju za medije pod nazivom “Osobni asistenti zaslužuju bolje uvjete rada”. Povod konferenciji bile su najave iz Ministarstvo o skoroj objavi Nacrta Zakona o osobnoj asistenciji i upućivanje na Vladu krajem ove godine, a do kraja godine i u proceduru usvajanja u Sabor.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.