Nejednakost

Medium-noimage

FAIR. Promicanje kulture prava u Europi

Projekt Povelja EU o temeljnim pravima: Promicanje kulture prava (FAIR) kroz niz aktivnosti cilja identificirati praznine i prepreke koje ograničavaju provedbu Povelje EU o temeljnim pravima na nacionalnoj razini te promovirati i graditi kulture prava u zemljama članicama EU.

Medium_strani_radnici_nisu_roba___800_x_480_px_

Strani radnici nisu roba!

„MUP najavio detalje zakonskih izmjena za uvoz stranih radnika“ jedan je od mnogobrojnih naslova koje u posljednje vrijeme možemo pročitati u medijima. Toliko se često govori o „uvozu stranih radnika“ umjesto zapošljavanju da smo potpuno oguglali na činjenicu da se takvim diskurzom ljude od krvi i mesa potpuno dehumanizira. 

Medium_rezultat_glasanja_zppjrm

Ministre Božinoviću, poštujte propise ove zemlje!

Kao što smo upozoravale u našem članku “Čemu žurba ministre Božinoviću?”, MUP je 2. travnja 2023. u eSavjetovanju objavio izmjene i dopune Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ZoPPJRM) u trajanju od samo sedam dana. Na kratki rok žalile smo se Povjereniku za informiranje koji je uvažio našu pritužbu te ministru Božinoviću i Ministarstvu unutarnjih poslova naložio produljenje roka za javnu raspravu do kumulativno ispunjenog roka od 30 dana. MUP se oglušio na traženje povjerenika i zatvorio savjetovanje s 9. travnjem.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.