Nejednakost

Medium_siroma_tvo_prazan_nov_anik

Socijalna i ekonomska ljudska prava nisu privilegija

S 1. travnjem 2022. stižu nam najavljenja poskupljenja cijena energenata, prvenstveno plina i struje. Za očekivati je da će ta poskupljenja dovesti do poskupljenja svih ostalih mjesečnih troškova života što će staviti dodatan pritisak na novčanike velikog dijela stanovništva, dok će marginalizirane i osiromašene društvene skupine biti još zabrinutije za svoju egzistenciju.

Medium_mostfoto

[UOČI MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA I SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI] Politike borbe protiv siromaštva u Hrvatskoj su promašene

Uoči Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava 17. listopada,  Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za mirovne studije, Pravo na grad, BRID i Institut za političku ekologiju upozoravaju da prijedlog Nacionalnog plana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji je trenutno u e-savjetovanju neće riješiti goruće probleme u području ostvarivanja socijalnih i ekonomskih prava i ne nudi smislene mjere i rješenja za smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti u Hrvatskoj.

Medium_priru_nik_1

Objavljen priručnik za organizaciju Programa prakse i mentorske podrške

Na „Konferenciji o inovativnim metodama uključivanja mladih Romkinja i Roma u društvo“ održanoj 15.07.2021. od 10 do 14 sati u Novinarskom domu u Zagrebu i online zajedno s praktikantima_icama, mentoricom i Romskom organizacijom mladih Hrvatske (ROM HR) predstavile smo novi priručnik „Organizacija Programa prakse i mentorske podrške“.

Medium_logoanimacija_1080x1080_moment

Uključi se u Tjedne jednakosti! #ProBudiJednakost

Arterarij, Centar za mirovne studije i Romska organizacija mladih Hrvatske pozivaju vas na kulturno-umjetničke aktivnosti u sklopu Tjedana jednakosti  i na praćenje kampanje #ProBudiJednakost na društvenim mrežama naših organizacija. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.