Nejednakost

Medium_poverty-g4553650be_1920

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti: Vlada mora učiniti više za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih prava i suzbijanje siromaštva

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava 17. listopada, Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za mirovne studije, Pravo na grad, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Rehabilitacijski centar za stres i traumu i Institut za političku ekologiju pozivaju Vladu Republike Hrvatske da učine više za ostvarivanje ekonomskih i socijalnih prava te suzbijanje siromaštva.

Medium_p1010762

Osobni asistenti zaslužuju bolje uvjete rada: "Asistenti su nam ruke i noge, nedopustivo je da rade za minimalac"

Inicijativa osobni asistenti zajedno i Regionalni industrijski sindikat uz podršku Centra za mirovne studije održali su danas ispred Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike konferenciju za medije pod nazivom “Osobni asistenti zaslužuju bolje uvjete rada”. Povod konferenciji bile su najave iz Ministarstvo o skoroj objavi Nacrta Zakona o osobnoj asistenciji i upućivanje na Vladu krajem ove godine, a do kraja godine i u proceduru usvajanja u Sabor.

Medium_siroma_tvo_prazan_nov_anik

Socijalna i ekonomska ljudska prava nisu privilegija

S 1. travnjem 2022. stižu nam najavljenja poskupljenja cijena energenata, prvenstveno plina i struje. Za očekivati je da će ta poskupljenja dovesti do poskupljenja svih ostalih mjesečnih troškova života što će staviti dodatan pritisak na novčanike velikog dijela stanovništva, dok će marginalizirane i osiromašene društvene skupine biti još zabrinutije za svoju egzistenciju.

Medium_mostfoto

[UOČI MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA I SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI] Politike borbe protiv siromaštva u Hrvatskoj su promašene

Uoči Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava 17. listopada,  Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za mirovne studije, Pravo na grad, BRID i Institut za političku ekologiju upozoravaju da prijedlog Nacionalnog plana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji je trenutno u e-savjetovanju neće riješiti goruće probleme u području ostvarivanja socijalnih i ekonomskih prava i ne nudi smislene mjere i rješenja za smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti u Hrvatskoj.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.