Pristup uslugama, razmjena pristupa i praksi - događanja u lokalnim zajednicama

Large_ro_tilj_3

U sklopu projekta ASAP (Accessing services, Sharing Approaches and Practices) organizirali smo nekoliko događaja za različite zajednice stranaca u Hrvatskoj, uključujući nepalsku i ukrajinsku zajednicu. Ovi su događaji bili usmjereni na pružanje važnih informacija o pravima, statusima i pravnim aspektima reguliranja boravka u Hrvatskoj. Sudionici su imali priliku dobiti odgovore na pitanja o svojim pravima, procedurama za dobivanje boravišnih dozvola, radnim pravima i mnogim drugim temama.

Uz veliku pomoć naših kolega i kolegica iz organizacije SVOJA, koja se bavi radom s ukrajinskom zajednicom, te Non-Resident Nepali Association (NRNA Croatia), koja se fokusira na nepalsku zajednicu, uspjeli smo pružiti praktične savjete i smjernice kroz interaktivne info sesije. Ove sesije pomogle su sudionicima da se bolje snađu u administrativnim postupcima i osiguraju svoja prava u Hrvatskoj. Također, osigurali smo prostor za međusobno povezivanje i razmjenu iskustava među zajednicama.

U sklopu 11. Tjedana IZBJEGLICAma, organizirali smo roštilj na kojem su naši prijatelji iz raznih zemalja prisustvovali info sesiji "KNOW YOUR RIGHTS". U opuštenoj atmosferi, razgovarali smo i odgovarali na razna pitanja o ostvarivanju prava unutar hrvatskog sustava.

Naš cilj bio je osigurati da svi sudionici imaju pristup relevantnim informacijama i podršci koju zaslužuju. Vjerujemo da su ove informacije ključne za njihovu integraciju i ostvarivanje svih prava koja im pripadaju.

Zahvaljujemo svim sudionicima na njihovom dolasku, kao i našim partnerima i volonterima koji su nesebično doprinijeli uspjehu ovih događaja. Zajedno gradimo zajednicu podrške i solidarnosti!

Kako nam je bilo, možete pogledati na poveznicama i fotografijama u objavi:

Pula:

Zadar:

 

Aktivnosti su dio projekta “Pristup uslugama, razmjena pristupa i praksi" (Accessing services, Sharing Approaches and Practices, ASAP) koji financira Fond Europske unije za azil, migracije i integraciju. Sadržaj ovih aktivnosti predstavlja stavove autora te je isti njihova isključiva odgovornost. Europska komisija ne prihvaća nikakvu odgovornost za korištenje informacija koje će se na ovim aktivnostima podijeliti.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na aktivnostima isključiva su odgovornost Centra za mirovne studije i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.