Mlada MIRamiDA

Medium_image__1_

[Poziv na seminar] Suradnja u zajednici Dugave/Novi Zagreb

Centar za mirovne studije i Građanska inicijativa Dugave pozivaju vas na razmjenu iskustva, ideja i edukaciju za rad u zajednici. Susret je namijenjen osobama koje već rade ili žele raditi na unaprjeđenju života u Dugavama/Novom Zagrebu, koji rade na boljem životu u kvartu - kao pojedinci, kroz inicijative ili organizacije. Ako još niste aktivni nego to tek kanite biti - također ste dobrodošli. 

Medium_img_2918

"Kroz Mladu MIRamiDu izbjegavamo 'zacementirane pozicije'"

Na treningu Mlada MIRamiDA (MM) održanom 24. do 31. kolovoza u Pakracu mladi aktivisti proveli su sedam dana učeći jedni od drugih, družeći se i razmjenjujući iskustva. Temama poput nenasilne komunikacije, identiteta, sukoba, moći, migracija i antifašizma sudionici su zajednički stvarali definicije, da bi se potom upustili u traženje načina kako im pristupiti u procesu izgradnje mira. Troje aktivista podijelilo je s nama svoju motivaciju i iskustvo s treninga.

Medium_britain_banksy

PRODUŽEN ROK: prijave za trening Mlada MIRadmiDA!

Aktivan/na si u svojoj zajednici i zalažeš se za društvene promjene? Zanimaju te teme nenasilne komunikacije, suradnje, identiteta, rezličitosti, stereotipa, diskriminacije, migracije, antifašizma, ekonomskih prava i solidarnosti? Prijavi se na 7dnevni trening za šesnaest mladih aktivista koji Centar za mirovne studije organizira od 17.-24.04. u Pakracu.

 

 

Medium-noimage

Održana 9. Mlada MIRamiDA

U Zadru je održan 9. trening Mlada MIRamiDA za mlade iz Ličko-senjske i Zadarske županije. Sedam dana (3.-9. srpnja) grupa trenerica je radila s 16 mladih osoba teme nenasilne komunikacije, timskog rada i suradnje, razumijevanja sukoba, identiteta, različitosti, predrasuda i diskriminacije, analizirali smo probleme lokalne zajednice te pričali o izgradnji mira odnosno izgradnji zajednice da bi na kraju završili s primjerima aktivizma mladih.

Medium_img_2439

Poziv na trening Mlada MIRamiDA

Otvoren je poziv na Mlada MIRamiDA trening izgradnje mira za mlade iz Ličko-senjske i Zadarske županije. Trening će se održati u Zadru od subote, 03. 07. do petka, 09. 07. 2010. godine.

U nastavku se nalaze dodatne informacije kao i prijavnica za sudjelovanje.

Medium_plakat_mir_djecakfin

Mir u škole!

Centar za mirovne studije provodi kampanju “Mir u škole”. Namjera kampanje je podignuti svijest u javnosti o važnosti nenasilja i izgradnje mira te doprinijeti naporima zagovaranja uvođenja mirovnog obrazovanja u formalni obrazovni sustav. U tom smislu nadamo se potaknuti i mobilizirati širu javnost da ovoj temi posveti više pažnje.
U sklopu kampanje prikazivat će se spot „Nasilje ostavlja tragove“ i radio jingle, a “mirovni posteri” će se distribuirati u osnovne i srednje škole u RH.
Također, u sklopu zagovaračkih napora predstavit ćemo polazišta, vrijednosti i sadržaje mirovnog obrazovanja te potaknuti javnost, a posebice relevantne dionike na diskusiju o uvođenju mirovnog obrazovanja u formalni obrazovni sustav.
Partneri na projektu su Mreža mladih Hrvatske, Documenta – centar za suočavanje s prošlošću i Institut za društvena istraživanja u Zagrebu.

 

Medium_img_2646

Iz tiska izašla publikacija "Zvoni za mir"

U sklopu projekta "Mladi i izgradnja mira" objavljena je publikacija "Zvoni za mir" kojom smo željeli predstaviti temeljna polazišta te razjasniti načela i vrijednosti na kojima se obrazovanje za mir temelji, kao i sadržaje i metode koje smatramo neodvojivim djelom mirovnog obrazovanja koje zagovaramo.

Na publikaciji su surađivali Mreža mladih Hrvatske i MAP Savjetovanja, a možete ju preuzeti u .pdf formatu (492 KB).

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.