Poziv na trening izgradnje mira za mlade aktiviste: 10. Mlada MIRamiDA

Large_large_britain_banksy

Trening Mlada MIRamiDA okuplja 16 mladih osoba iz Hrvatske, različitih interesnih sfera, koje su aktivne u svojoj zajednici, a koje će zajedno provesti sedam dana učeći jedne od drugih, družeći se, razmjenjujući iskustva, dijeleći probleme i pokušavajući ih zajednički definirati i riješiti. 

Mlada MIRamiDA razvija se od 1999., a dio je edukativnog programa Centra za mirovne studije (CMS) koji propituje djelovanje pojedinaca i društvene odnose u kontekstu izgradnje mira i razvoja kulture tolerancije i poštivanja ljudskih prava. Deseta Mlada MIRamida održat će se u Pakracu od 24. do 31. kolovoza 2015. 

„Ovakvi treninzi su potrebni kako bi mladi bili osvješteni o tome koliko su moćni i mogu doprinjeti boljitku i pozitivnom razvitku ovog svijeta!“

„Utjecaj na društvo ovim treninzima je velik jer svaki sudionik može mijenjati svoju okolinu, nakon treninga to zna i može puno bolje.“

- sudionici prošlih Mladih MIRamiDA

Teme kojima će se aktivisti baviti kroz radionice ovog treninga su:

Nenasilna komunikacija ● Timski rad i zajedničko donošenje odluka ● Identiteti ● Različitosti, predrasude i diskriminacija ● Razumijevanje i nenasilno rješavanje sukoba ● Nasilje i nenasilno djelovanje ● Rod i spol ● Ljudska prava ● Moć ● Migracije ● Antifašizam danas ● Izgradnja mira i aktivizam mladih. 

TKO se može prijaviti?

•osobe između 18 i 30 godina,

•koje rade i žele raditi za svoju zajednicu, 

•motivirane su nastaviti dugoročni angažman za unapređenje života u svojoj sredini, razvoj civilnog društva i kulturu mira, nenasilja, tolerancije i suradnje,

•zainteresirane su za razmjenu znanja i iskustava s osobama i/ili grupama koje također aktivno rade u svojim zajednicama (udruge mladih, udruge za mlade, vijeća mladih, savjeti mladih, pomladci političkih stranaka, civilne inicijative ili osobe koje traže načine kako biti aktivne) u Hrvatskoj i šire.

Trening je besplatan. CMS kao organizator s donatorima pokriva troškove smještaja, hrane, radnih materijala i voditelja, dok putne troškove sudionici snose sami.

Prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika (u privitku na kraju ovog članka) i slanjem mailom na lana.jurman@cms.hr ili iva.zenzerovic@cms.hr do 5. srpnja. S obzirom da je broj sudionika ograničen, na osnovi gore navedenih kriterija te motivacije pojedinaca, provest će se selekcija o čijim rezultatima će svi prijavljeni biti obaviješteni do 10. srpnja. Za sva dodatna pitanja na raspolaganju stoje kolegice Iva Zenzerović i Lana Jurman iz CMS-a (iva.zenzerovic@cms.hr, +38514820094). 

O CMS-u 

CMS je neprofitna organizacija koja je izrasla je iz različitih oblika izravne izgradnje mira u zapadnoj Slavoniji (Volonterski projekt Pakrac, 1993. – 1997.), gdje se 1996. prvi put i razgovaralo o osnivanju organizacije. Formalno je osnovan godinu kasnije, s ciljem promicanja vrijednosti nenasilja, društvene pravde, poštivanja ljudskih prava, tolerancije i prihvaćanja različitosti kroz participativne metode mirovnog obrazovanja, istraživanja i javnog zagovaranja. 

Vidimo se u Pakracu!Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.