Održana 9. Mlada MIRamiDA

Large-noimage

U Zadru je održan 9. trening Mlada MIRamiDA za mlade iz Ličko-senjske i Zadarske županije. Sedam dana (3.-9. srpnja) grupa trenerica je radila s 16 mladih osoba teme nenasilne komunikacije, timskog rada i suradnje, razumijevanja sukoba, identiteta, različitosti, predrasuda i diskriminacije, analizirali smo probleme lokalne zajednice te pričali o izgradnji mira odnosno izgradnji zajednice da bi na kraju završili s primjerima aktivizma mladih.

U sklopu treninga posjetili smo arheološke lokalitete u Zadarskom zaleđu poput Asserie kraj Benkovca, Han Jusufa Maškovića i srednjevjekovni burg u Vrani te benkovački Kaštel Benković koji se preuređuje u Muzej.

Ovogodišnji MIRamiDA tim činile su Lovorka Bačić i Cvijeta Senta te Julija Kranjec a pridružile su nam se Iva Zenzerović Šloser (Centar za mirovne studije) i Emina Bužinkić (Mreža mladih Hrvatske, Centar za mirovne studije) te Danijela Beretin iz Vukovara. Puno nam je pomogla volonterka Josipa koja je zapisivala tijek rasprave kako bi što bolje složile dokumentaciju. Prezentaciju svog rada s mladima u zajednici održala je udruga DAR iz Dugopolja.
Mlada MIRamiDA se ove godine održala u sklopu projekta "Stara Kula - više mostova" koji se financira iz pretpristupnih fondova Europske unije.

Smještene smo bile u IMPACT centru, nedavno otvorenom europskom centru za međusektorsku suradnju.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.