Mlada MIRamiDA

Medium-noimage

Istraživanje "Mladi i izgradnja mira"

Iz tiska je izašla knjiga "Mladi i izgradnja mira" koja objedinjuje rezultate istoimenog istraživanja. Također, iz istraživanja su proizašle i preporuke za financiranje programa demokratizacije, zaštite i promocije ljudskih prava te obrazovnih politika.

Medium-noimage

Poziv na trening Mlada MIRamiDA - ako si aktivan/a i želiš mijenjati stvari oko sebe, nećeš propustiti!

CMS, tim Mlada MIRamiDA u suradnji sa MMH najavljuju održavanje 3. lokalnog Mlada MIRamiDA treninga, koji će se održati u Osijeku 04. do 08. studenoga 2009. godine.

Ako si aktivan/a ili to želiš biti, zainteresiran/a za društvo i/ili neke društvene probleme, žulja te nešto što vidiš oko sebe i htio/htjela bi to mijenjati, htio/htjela bi propitati svoja znanja i načine djelovanja i zajedno s drugima osmisliti kako doprinijeti promjenama, a uz to i naučiti i unaprijediti svoje vještine - prijavi se na ovaj trening!!!

Ovaj trening je pravo mjesto razmjene znanja i iskustava, razmatranja i promišljanja, kreiranja i druženja.

 

Medium_mutant

Publikacija konferencije "Uloga mladih u izgradnji mira"

Iz tiska je izašla nova publikacija CMS-a, zbornik radova predavaca na konferenciji "The role of Youth in Peace-building Process" održanoj u Donjoj Stubici od 24. do 27. ožujka 2009. godine.

Konferencija je okupila pedesetak mladih iz Jugoistocnoeuropske regije, Europe i mediteranskih država.

Partneri na konferenciji bili su Mreža mladih Hrvatske, Documenta - centar za suocavanje s prošlošcu te Španjolsko vijece mladih.

Konferencija je financijski bila podržana od strane Europske komisije kroz pretpristupni fond PHARE Youth 2006, Krapinsko-zagorske županije, Zagorske razvojne agencije te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Publikacija je na engleskom jeziku, a možete ju preuzeti u .pdf formatu [640 KB].

Medium-noimage

Poziv na trening Mlada MIRamiDA - ako si aktivan/a i želiš mijenjati stvari oko sebe- nećeš propustiti!

CMS, tim Mlada MIRamiDA u suradnji sa MMH najavljuju održavanje 8. Mlada MIRamiDA treninga – treninga izgradnje mira za mlade aktiviste/ice, u Zadru od 17. do 27. srpnja 2009. godine.

Ako si aktivan/a ili to želiš biti, zainteresirani/a za društvo i/ili neke društvene probleme, žulja te nešto što vidiš oko sebe i htio/htjela bi to mijenjati, htio/htjela bi propitati svoja znanja i načine djelovanja i zajedno s drugima osmisliti kako doprinijeti promjenama, a uz to i naučiti i unaprijediti svoje vještine - prijavi se na ovaj trening!!! Ovaj trening je pravo mjesto razmjene znanja i iskustava, razmatranja i promišljanja, kreiranja i druženja.

Pozivno pismo
Prijavni obrazac

Medium-noimage

Deklaracija 'The role of youth in peace-building process'

Unutar projekta 'Mladi i izgradnja mira', financijski podržanog od Europske komisije, održana je konferencija 'Uloga mladih u izgradnji mira' krajem ožujka ove godine. Glavne tematske okosnice konferencije bile su transformacija sukoba, suočavanje s prošlošću i izgradnja mira. Na konferenciji je sudjelovalo 50 mladih aktivista/aktivistkinja iz zemalja Europske Unije, Euromediteranske regije te zemalja Zapadnog Balkana.

Sudionici/e konferencije iz Njemačke, Francuske, Irske, Španjolske, Italije, Maroka, Palestine, Jordana, Izraela, Grčke, Srbije, Makedonije, Kosova, Bosne i Hercegovine i Hrvatske donijeli/e su zajedničku deklaraciju pod nazivom 'The role of youth in peace-building process' koja će biti temelj zagovaranja institucionalnih i zakonodavnih promjena na nacionalnim i europskom nivou.

Medium-noimage

Mlada MIRamiDA - poziv na trening za mlade sa istoka Hrvatske

Centar za mirovne studije, tim Mlada MIRamiDA i Mreža mladih Hrvatske pozivaju sve zainteresirane da se prijave na 3. lokalni trening Mlada MIRamiDA za mlade iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije!

Trening će se održati od 12. do 17. svibnja 2009. u Bizovačkim toplicama.

Teme treninga: Komunikacija / Timski rad / Zajedničko donošenje odluka / Mladi u lokalnoj zajednici/ Moć i aktivizam mladih / Lokalna politika za mlade/ Suradnja i umrežavanje / Zagovaranje i civilne kampanje.


Rok za podnešenje prijava je 28.04.'09

Pozivno pismo i prijavni obrazac

Medium-noimage

Mladi i izgradnja mira - međunarodna konferencija

U Donjoj Stubici počela je međunarodna konferencija o ulozi mladih u izgradnji mira. Okupili su se mladi iz 16 zemalja kako bi raspravljali o pozitivnim primjerima izgradnje mira, kao što je uspješna mirna reintegracija hrvatskog Podunavlja.
Četverodnevnu konferenciju u Termama Jezerčica priredio je Centar za mirovne studije u suradnji s Mrežom mladih Hrvatske, Centrom za suočavanje s prošlošću - Documenta i španjolskim vijećem mladih.

Video
Medium-noimage

Conference The Role of Youth in Peace Building Process

Dear friends,

Centre for Peace Studies, Zagreb, Croatia, invites you to participate in a four-day conference “The Role of Youth in Peace Building Process”, which will take place in Croatia, March 24th - 28th 2009 at Donja Stubica, Terme Jezerčica Hotel.

The conference is organized with partners Documenta – Centre for Dealing with the Past, Spanish Youth Council and Croatian Youth Network. Main donor for the conference is European Commission.
The conference targets at bringing young people (up to 35 years of age) from different origins/states (EUROMED, South East Europe and EU), coming from Youth Councils, youth organization/NGOs and/or organizations that perceive youth as their target group and act in the area of peace-building or related areas.

Main focus of the conference is the exchange of knowledge and experience in the areas related to broader corpus of peace building topics, such as conflicts, dealing with the past and peace-building itself.

***This project is funded by the European Union

Delegation of the European Commission in Croatia
Trg žrtava fašizma 6
10000 Zagreb
Croatia
Tel: +385 1 4896 500
Fax: +385 1 4896 555

***

Invitation letter
Conference application form ENG
Conference application form HRV, BiH, SRB
Conference draft agenda
Medium-noimage

Konferencija Uloga mladih u izgradnji mira

Dragi prijatelji,

Centar za mirovne studije iz Zagreba, poziva vas na sudjelovanje u četverodnevnoj konferenciji “Uloga mladih u izgradnji mira” koja će se održati u Hrvatskoj od 24. do 28. ožujka 2009. godine u Donjoj Stubici, hotel Terme Jezerčica.

Partneri u organizaciji konferencije su Documenta – centar za suočavanje s prošlošću, španjolsko vijeće mladih i Mreža mladih Hrvatske, a glavni donator je Europska komisija.
Na konferenciji želimo okupiti mlade osobe (do 35 godina starosti) iz različitih zemalja i regija (Balkan, Mediteran i EU) koje dolaze iz Vijeća mladih, krovnih organizacija mladih, organizacija mladih i organizacija za mlade te onih kojima su mladi ciljana grupa i koje djeluju u području izgradnje mira u širem smislu.

Glavni fokus konferencije je razmjena znanja i iskustava u područjima vezanim uz mirotvorstvo, kao što su konflikti, suočavanje s prošlošću te izgradnja mira.

***This project is funded by the European Union

Delegation of the European Commission in Croatia
Trg žrtava fašizma 6
10000 Zagreb
Croatia
Tel: +385 1 4896 500
Fax: +385 1 4896 555

***

Poziv na konferenciju
Prijavni obrazac ENG
Prijavni obrazac HRV, BiH, SRB
Nacrt programa konferencije

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.