Konferencija Uloga mladih u izgradnji mira

Large-noimage

Dragi prijatelji,

Centar za mirovne studije iz Zagreba, poziva vas na sudjelovanje u četverodnevnoj konferenciji “Uloga mladih u izgradnji mira” koja će se održati u Hrvatskoj od 24. do 28. ožujka 2009. godine u Donjoj Stubici, hotel Terme Jezerčica.

Partneri u organizaciji konferencije su Documenta – centar za suočavanje s prošlošću, španjolsko vijeće mladih i Mreža mladih Hrvatske, a glavni donator je Europska komisija.
Na konferenciji želimo okupiti mlade osobe (do 35 godina starosti) iz različitih zemalja i regija (Balkan, Mediteran i EU) koje dolaze iz Vijeća mladih, krovnih organizacija mladih, organizacija mladih i organizacija za mlade te onih kojima su mladi ciljana grupa i koje djeluju u području izgradnje mira u širem smislu.

Glavni fokus konferencije je razmjena znanja i iskustava u područjima vezanim uz mirotvorstvo, kao što su konflikti, suočavanje s prošlošću te izgradnja mira.

***This project is funded by the European Union

Delegation of the European Commission in Croatia
Trg žrtava fašizma 6
10000 Zagreb
Croatia
Tel: +385 1 4896 500
Fax: +385 1 4896 555

***

Poziv na konferenciju
Prijavni obrazac ENG
Prijavni obrazac HRV, BiH, SRB
Nacrt programa konferencijeU ovom kontekstu, cilj konferencije je pružiti sudionicima/cama priliku da povedu dijalog među susjednim i udaljenim kulturama te da raspravljaju o temama vezanim uz izgradnju mira i ulozi mladih u tim procesima, unaprijede suradnju među organizacijama i nevladinim udrugama kao i da rasprave i izrade preporuke vezane uz izgradnju mira koje će se zagovarati u nacionalnim politikama i strategijama za mlade, europskim susjedskim politikama i drugim obuhvatnijim strategijama.

Cilj nam je okupiti po dva sudionika/ce iz sljedećih država: Njemačke, Francuske, španjolske, Irske, Portugala, Italije, Grčke, Albanije, Srbije, FYROM, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Maroka, Alžira, Sirije, Libanona, Izraela i Palestine.
Pozivamo vas da odaberete jednu/og predstavnicu/ka vaše organizacije za koju/eg smatrate da može doprinjeti radu konferencije.

Radni jezik konferencije je engleski, a troškovi hotela i puta su osigurani, kao i troškovi prijevoza od Zagreba do hotela Terme Jezerčica. Za sudionike/ce iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije refurndirat će se troškovi karata autobusa i/ili vlaka.
Organizator će isplatiti putne troškove samo na osnovu primljene prijevozne karte.

Pozivamo sve zainteresirane osobe da pošalju ispunjen prijavni obrazac najkasnije do 20. veljače na adresu mlada_miramida@yahoo.com, kako bismo mogli provesti selekciju (u slučaju potrebe) te druge administrativne i organizacijske poslove.

Konačnu potvrdu sudjelovanja i daljnje detaljne informacije poslat ćemo organizacijama i sudionicima/cama do 24. veljače 2009. godine.

Ako trebate dodatne informacije ili pojašnjenja, slobodno se obratite gđi. Cvijeti Senta e-mailom na mlada_miramida@yahoo.com ili na tel. broj +385 1 4820094 ili mobitel +385 91 3300183.

Uvjereni smo da će vaše sudjelovanje biti vrijedni doprinos konferenciji te se veselimo što ćemo vas ugostiti.

Poziv na konferenciju
Prijavni obrazac ENG
Prijavni obrazac HRV, BiH, SRB
Nacrt programa konferencije
Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.