Edukacijski trening Mlada MIRamiDA

Large_img_2473

U subotu, 3. srpnja počinje trening Mlada MIRamiDA za sudionice i sudionike iz Zadra, zadarskog zaleđa i Ličko-senjske županije.

Trening Mlada MIRamiDA okuplja 20-tak mladih osoba, različitih interesnih sfera, koje su aktivne u svojoj zajednici ili to žele biti, a koje će zajedno provesti sedam dana učeći jedne od drugih, družeći se, razmjenjujući iskustva, dijeleći probleme i pokušavajući ih zajednički definirati i riješiti.
Ovaj trening Mlada MIRamiDA dio je dvogodišnjeg programa koji CMS provodi u području Ličko-senjske i zadarske županije, a kroz koji nastoji doprinijeti društvenom razvoju, interkulturalnom dijalogu i izgradnji mira.

Na treningu ćemo razgovarati o mogućnosti pojedinaca da unaprjeđuju sebe, mijenjaju odnose oko sebe i utječu na svoje zajednice kao i propitivati / analizirati odnose u tim zajednicama u kontekstu izgradnje mira i razvoja kulture tolerancije i poštivanja ljudskih prava. Važan dio ćemo posvetiti učenju i razmjeni vještina važnih za aktivno sudjelovanje mladih u društvu, kao i promišljanje o mogućnostima društvene promjene.

Teme kojima ćemo se baviti kroz interaktivne radionice ovog treninga su: nenasilna komunikacija; timski rad i suradnja; identiteti; različitosti, predrasude i diskriminacija; razumijevanje i transformacija sukoba; izgradnja mira i izgradnja zajednice, mladi u zajednici i aktivizam mladih.

Pored toga, jedno popodne u okviru treninga posjetit ćemo međunarodni volonterski kamp u kuli Stojana Jankovića te tamo upoznati druge mlade ljude, njihov rad i naučiti više o značaju tog mjesta.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.