Novosti

Medium_otvaraj-fb-1

Oslobodite Markov trg za slobodno okupljanje!

Centar za mirovne studije i još 22 udruge pridružili su se apelu Gonga Vladi Republike Hrvatske, premijeru Andreju Plenkoviću i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću da građanima i građankama otvore Markov trg, prostor na kojem se nalaze ključne demokratske institucije SaborVlada RH i Ustavni sud.

Medium_kako_vlada_planira

[POZIV] Okrugli stol: Kako Vlada planira zaštitu i promicanje ljudskih prava i suzbijanje diskriminacije?

Centar za mirovne studije poziva vas na okrugli stol o važnosti, sadržaju i procesu izrade Nacionalnog plana zaštite i promicanja ljudskih prava i suzbijanja diskriminacije za razdoblje od 2022. do 2027. godine i pratećih akcijskih planova u ponedjeljak, 27. veljače 2023. od 10 do 12 sati u sindikalnoj zgradi Hypatia, dvorana Andromeda, u Ulici Florijana Andrašeca 18a, Zagreb. 

Medium_europski_sud_za_ljudska_prava_utvrdio_da_je_hrvatska_odgovorna_za_smrti_i_ozljede_osoba_koje_je_li_ila_slobode__koliko_presuda_je_potrebno_da_hrvatska_prestane_ubijati_izbjeglice_i_druge_migrante

Europski sud za ljudska prava utvrdio da je Hrvatska odgovorna za smrti i ozljede osoba koje je lišila slobode!

Novu, drugu presudu koja utvrđuje da Hrvatska krši ljudska prava izbjeglica i drugih migranata jučer je donio Europski sud za ljudska prava (ESLJP). Njome je ostvaren djelić pravde za preminulo troje osoba i teško ozlijeđenog Abdejalila Daraiboua koji su se u to vrijeme nalazili u postaji i pod kontrolom granične policije, a kojima je Hrvatska povrijedila pravo na život.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.