Održana 23. Škola ljudskih prava za srednjoškolce/ke

Large_23_sljp

Od 25. veljače do 6. ožujka 2011. godine, u organizaciji Centra za mirovne studije te financijski podržanu od Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, održala se 23. Škola ljudskih prava za srednjoškolce/ke u Donjoj Stubici.

Na Školi je sudjelovalo dvadeset srednjoškolaca i srednjoškolki iz cijele Hrvatske(Dugi Rat, Vojnić, Rijeka, Pićan, Buzet, Zagreb, Dubrovnik, Metković, Bol, Slavonski Brod, Končanica, Sisak, Breznički Hum, Hum Stubički, Povljana, Umag, Križevci, Ivanac, Pokupsko, Slavonski Šamac ) te su se održala sljedeća predavanja i radionice: Nenasilna komunikacija, Timski rad i suradnja (Lovorka Bačići Julija Kranjec); Ljudska prava kroz povijest (Žarko Puhovski); Identiteti, predrasude i diskriminacija(Iva Zenzerović Šloser i Leila Younis); Ženski identitet u društvu i medijima(Sanja Sarnavka); Mladi i prošlost- zašto bi me to zanimalo?(Hrvoje Klasić; Emina Bužinkić(gosti:Marko Jurčić i Ivan Novosel)) te Aktivizam mladih(Lovorka Bačić i Julija Kranjec).
Na završetku škole, mladi su imali priliku izabrati sudjelovanje te se okušati i u praktičnim radionicama video aktivizma(Dario Juričan) i forum teatra(Josipa Lulić), čija je svrha bila da putem njih procesno prorađuju teme o ljudskim pravima o kojima su diskutirali i učili, ali i da na temelju znanja stečenog , odnosno proširenog sami prepoznaju i prezentiraju društvene situacije o kojima se žele kreativno izraziti na jedan ili drugi način.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.