23.“ŠKOLA LJUDSKIH PRAVA ZA SREDNJOŠKOLCE/KE”

Large_sljp

Centar za mirovne studije, u suradnji i uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške u periodu od 26. veljače do 6. ožujka 2011., organizira dvadesettreću (23.) Školu ljudskih prava za mlade u Donjoj Stubici.

Ako si srednjoškolac/ka, želiš učiti, upoznati vršnjake iz svoje zemlje, razmijeniti i proširiti svoja iskustva, družiti se... i ako uviđaš da u društvu postoje problemi, imaš potrebu rješavati ih i aktivno mijenjati društvo u kojem živiš, smatraš kako o tome nemaš dovoljno znanja... ako želiš čuti ono što ti društvo u kojem živiš nikako ne omogućava da čuješ, ali i učiniš...
Cilj ove škole je, između ostalog, da vas upozna sa teorijom i idejom ljudskih prava, principima demokracije, tolerancije, solidarnosti, nenasilne komunikacije, kao i da kod vas potakne kritičko mišljenje.
Program "Škola ljudskih prava za mlade" traje još od 2000. godine, u okviru regionalnog programa Edukacije za ljudska pravai aktivno građanstvo na Zapadnom Balkanu. Pa se tako pored škole u Hrvatskoj, iste škole organiziraju i u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji i Kosovu.

Tko se može prijaviti?
Učenici i učenice 2., 3. i 4. razreda srednjih škola na području cijele Hrvatske

Kako?
Za školu se prijavljujete tako što ćete ispuniti upitnik za kandidate/kinje, napisati motivacijsko pismo te ih poslati e-mailom na skole.ljudskih.prava@gmail.com.

Krajnji rok za prijavu je 13. veljače 2011. godine.
S obzirom na to da je broj sudionika ograničen na 20, provest ćemo selekciju rukovodeći se kriterijima ravnomjerne spolne, geografske i dobne zastupljenosti, a osobito motivacijom pojedinca/ke.. Informacije o mjestu održavanja, hotelu, programu i ostalim pojedinostima dobit će oni čije aplikacije budu odabrane.
Škola je besplatna, što znači da će troškovi putovanja, hrane i smještaja snosi organizator.

Ako imate ikakvih nedoumica i pitanja slobodno nas kontaktirajte na skole.ljudskih.prava@gmail.com ili na 01 482 0094.

Srdačno vas pozdravljamo i veselimo se vašim prijavama!
Organizacijski tim:
Julija Kranjec i Lovorka Bačić

 

 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.