Suzbijanje diskriminacije

Medium_pas

Kako unaprijediti provedbu Zakona o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodiča?

Podloga ovoj tematskoj raspravi je Zakon o kretanju slijepe osobe uz pomoć psa vodića i  istraživanje što ga je Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet provela u suradnji sa Centrom za mirovne studije u području kršenja ljudskih prava i pojava diskriminacije prema korisnicima pasa pomagača (korisnici pasa vodiča slijepih, rehabilitacijskih/terapijskih pasa).

Medium_cen-10-01-kampanja-antidiskriminacija-web

Informacijom protiv diskriminacije

Udruga Cenzura Plus iz Splita pokrenula je medijsku kampanju o suzbijanju diskriminacije.

Antidiskriminacijska kampanja Cenzure Plus dio je projekta "Informacijom protiv diskriminacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji" koji se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

U nastavku se nalaze linkovi na spotove na You tube-u.

Medium_logo_centar_ravnopravnost

Kampanja za suzbijanje diskriminacije

Centar za LGBT ravnopravnost je aktivistički savez koji radi na ostvarivanju jednakopravnosti lezbijki, gejeva, biseksualnih i transrodnih osoba u Republici Hrvatskoj. Osnovali su ga aktivistkinje i aktivisti iz Zagreba i Rijeke zbog potrebe da se suprotstavimo diskriminaciji i nasilju protiv LGBTIQ osoba. Neki od nas smo također bili izloženi nasilju i diskriminaciji, pa vjerujemo da možemo suosjećati s tvojom situacijom i iskazati ti solidarnost.

Posjeti:

www.ravnopravnost.hr