Suzbijanje diskriminacije

Medium_imgres

Okrugli stol: Diskriminacija Roma pri zapošljavanju

Dragi/e,

pozivamo vas na okrugli stol „Diskriminacija Roma pri zapošljavanju" koji će se održati u petak, 30. studenog u 11 sati, u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c.
Okrugli stol organizira Centar za mirovne studije u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom pučkog pravobranitelja i Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.
Više informacija u nastavku.

 

Medium_images

Vrhovni sud: Vlatko Marković je kriv za diskriminaciju po osnovi spolne orijentacije

 

 

Centar za mirovne studije, zajedno s Centrom za LGBT ravnopravnost (članice: LORI, Zagreb Pride  i Queer Zagreb) podnio je u 2010. godini udružnu tužbu protiv Markovića zbog diskriminacije na temelju spolne orjentacije. Marković je u dnevnom tisku izjavio da homosekusualci neće igrati u reprezentaciji dok je on predsjednik HNS-a te da nogomet igraju samo zdravi ljudi.

 

 

 

 

Medium_timthumb_1_

Kampanja “Jer nam je stalo” krenula punom parom

Preuzeto s queer.hr. Autorica: Karla Horvat Crnogaj.

U organizaciji Centra za LGBT ravnopravnost (Queer Zagreb, Zagreb Pride i LORI), u suradnji s CMS-om, lansirana je kampanja protiv homofobije naslova ‘Jer nam je stalo', u kojoj sudjeluju osobe iz hrvatskog javnog života, aktivisti kao i pojedinci iz LGBT populacije. Danas 07. studenog 2011. godine, točno u podne, u prostorijama Kuće ljudskih prava održana je konferencija za medije na kojoj su govorili sudionici kampanje, predstavnici Centra za LGBT ravnopravnost i Centra za mirovne studije.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.