Suzbijanje diskriminacije

Medium_%c5%beene

Odluka je donesena: Ženska ljudska prava su ipak pravo

Odlukom Matičnog odbora za područje društvenih znanosti kojom se potvrđuje mišljenje i prijedlog Stručnog povjerenstva o izboru dr.sc. Ivane Radačić u zvanje znanastvenog suradnika u znanstvenom području društvenih djelatnosti-polje prava okončan je dugotrajni postupak inače standardnog postupka kojim se znanstvenici/e biraju u područje svoga djelovanja. Izbor u zvanje predstavlja   preduvjet obavljanja znanstvene djelatnosti i zapošljavanja u sustavu znanosti.

Medium_6730-diskr.cesta-250x250

Vrijeme je za suočavanje sa ksenofobijom u Hrvatskoj

Zagreb, 20. rujna 2013. Centar za mirovne studije je objavio istraživanje Zastupljenost i indikatori diskriminacijskih i ksenofobičnih stavova u Republici Hrvatskoj koje je u svibnju i lipnju 2013. godine proveo Target d.o.o.  na nacionalno reprezentativnom uzorku od 800 punoljetnih građana Republike Hrvatske.

 

Medium_imgres

Okrugli stol: Diskriminacija Roma pri zapošljavanju

Dragi/e,

pozivamo vas na okrugli stol „Diskriminacija Roma pri zapošljavanju" koji će se održati u petak, 30. studenog u 11 sati, u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112c.
Okrugli stol organizira Centar za mirovne studije u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Uredom pučkog pravobranitelja i Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.
Više informacija u nastavku.

 

Medium_images

Vrhovni sud: Vlatko Marković je kriv za diskriminaciju po osnovi spolne orijentacije

 

 

Centar za mirovne studije, zajedno s Centrom za LGBT ravnopravnost (članice: LORI, Zagreb Pride  i Queer Zagreb) podnio je u 2010. godini udružnu tužbu protiv Markovića zbog diskriminacije na temelju spolne orjentacije. Marković je u dnevnom tisku izjavio da homosekusualci neće igrati u reprezentaciji dok je on predsjednik HNS-a te da nogomet igraju samo zdravi ljudi.

 

 

 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.