Azil i integracijske politike

Medium-noimage

POZIV NA PRESS KONFERENCIJU

Pozivamo vas na press konferenciju o slučaju Vicdan Ozerdem koja će se održati 5.09. u 11:00 u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112 c. Vicdan Ozerdem je druga po redu turska aktiviskinja koja je uhićena na teritoriju RH na temelju tjeralice turskog Interpola, usprkos činjenici da od 2005.g. ima status izbjeglice u Njemačkoj.

Medium_dan_izbjeglica_2012

Izjava Centra za mirovne studije povodom dana izbjeglica

Od 2001. godine 20. lipnja obilježava se kao Svjetski dan izbjeglica. Na globalnoj razini, broj osoba kojima je potrebna zaštita kontinuirano raste, a prema podacima UNHCR-a, u 2011. godini zaštita je bila pružena 35.440.128 osoba. Republika Hrvatska jednako je tako dom brojnim izbjeglicama, pa je prošle godine zabilježen značajan porast broja tražitelja azila u odnosu na prethodne godine. Također, Hrvatska ipak bilježi malen, ali značajan porast broja izbjeglica koje uživaju zaštitu. Danas u Republici Hrvatskoj živi 36 azilanata/ica i 18 izbjeglica pod supsidijarnom zaštitom između onih 2.296 zahtjeva koje su Republici Hrvatskoj uputile izbjeglice radi pružanja utočišta i zaštite.

 

Medium_suci-za_web

Edukacija sudaca i sutkinja „Zakon o azilu-primjena u praksi“

Centar za mirovne studije u suradnji s UNHCR-om i Pravosudnom akademijom organizirao je u ponedjeljak, 26. ožujka u Zagrebu cjelodnevni seminar pod nazivom „Zakon o azilu-primjena u praksi". Seminar je bio namjenjen za suce i sutkinje četiri novo uspostavljena upravna suda (Zagreb, Split, Rijeka i Osijek) koji će biti zaduženi za rješavanje žalbi tražitelja azila.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.