Međuetnički odnosi i interkulturalizam

Medium_unnamed

Povijest se rimuje s današnjicom

Odnos hrvatskih vlasti prema civilnim žrtvama rata iz Drugog svjetskog rata jednako je ciničan kao i odluka predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da uspostavi funkciju savjetnice za holokaust, upozorio je Dragan Markovina na konferenciji koja je održana povodom obljetnice proboja logoraša iz Jasenovca.

Medium_kz-jasenovac-denkmal-seitenansicht

Dan proboja zatočenika iz koncentracijskog logora Jasenovac

Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Srpsko narodno vijeće, Centar za mirovne studije i Građanski odbor za ljudska prava organiziraju konferenciju za novinare koja će se održati u Kući ljudskih prava, Selska c. 112c, 10000 Zagreb, u srijedu  22. travnja 2015. u 10.00 na kojoj će se upozoriti na način na koji se zakonodavne, izvršne i pravosudne vlasti Republike Hrvatske odnose prema preživjelim zatočenicama i zatočenicama ustaških koncentracijskih logora, Javnoj ustanovi Spomen područje (JUSP) Jasenovac i prema nasljeđu drugog svjetskog rata.

Medium_tito

Kulturna baština i politike sjećanja / The Politics of Heritage and Memory

Promocija publikacije Kulturna baština i politike sjećanja/ The Politics of Heritage and Memory u izdanju Sveučilišta u Zagrebu i Centra za mirovne studije održat će se u utorak, 4. 11. 2014., u 18h u Medijateci Francuskog instituta (Preradovićeva 5, Zagreb).

Knjiga donosi radove s konferencije održane prošlog listopada u Zadru u sklopu projekta Sveučilišta u Zagrebu, Kula Stojana Jankovića - pokretač održivog razvoja Ravnih kotara, a predstavit će ju Petra Jurlina iz CMS-a, prof. dr. Vjeran Pavlaković (Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet) i Saša Šimpraga, samostalni istraživač, autor knjige "Zagreb - javni prostor". 

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.