"Dijalog za budućnost" za osvježavanje kulturnih odnosa u regiji

Large_603784_1579944878950080_1657559754360468385_n

Projekt Centra za mirovne studije Krhka arhitektura međuetničkih odnosa jedan je od 16 projekata izabranih od 117 prijava za projekte u kulturi u sklopu krovnog programa Dijalog za budućnost vrijednog 1,5 milijuna konvertibilnih maraka kojeg provode tri UNDP, UNICEF i UNESCO. Za sve tri kategorije (kultura, mladi i obrazovanje) ukupno se prijavilo čak 350 projekata.

Pokretanje projekta je iniciralo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine te su predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanović i UN-ov koordinator Yuri Afanasiev potpisali i Deklaraciju Platforme. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i Mirjana Mikić iz Centra za mirovne studije.

Aktivnosti koje će CMS provoditi usmjerene su na rad s mladim ljudima u BiH i Hrvatskoj s fokusom na teme suočavanja s prošlošću kroz kazalište, u suradnji s Bosanskim narodnim pozorištem Zenica, organizacijama Sezam iz Zenice i Kulturna baština bez granica iz Sarajeva i Centrom CZKD iz Beograda.

Osim toga, CMS će početkom srpnja organizirati i simpozij na temu orijentalizma gdje će u Kuli Stojana Jankovića kod Zadra okupiti aktiviste, studente, istraživače...

Ove aktivnosti predstavljaju vjetar u leđa aktivnostima u kulturnom sektoru koje su u posljednje vrijeme u regiji dosta zanemarene. Cilj programa je, između ostalog, učvrstiti suradnja s partnerskim organizacijama u BiH. 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.