Kulturna baština i politike sjećanja / The Politics of Heritage and Memory

Large_tito

Promocija publikacije Kulturna baština i politike sjećanja/ The Politics of Heritage and Memory u izdanju Sveučilišta u Zagrebu i Centra za mirovne studije održat će se u utorak, 4. 11. 2014., u 18h u Medijateci Francuskog instituta (Preradovićeva 5, Zagreb).

Knjiga donosi radove s konferencije održane prošlog listopada u Zadru u sklopu projekta Sveučilišta u Zagrebu, Kula Stojana Jankovića - pokretač održivog razvoja Ravnih kotara, a predstavit će ju Petra Jurlina iz CMS-a, prof. dr. Vjeran Pavlaković (Sveučilište u Rijeci, Filozofski fakultet) i Saša Šimpraga, samostalni istraživač, autor knjige "Zagreb - javni prostor". 

 

Autori: Tamara Banjeglav i Saša Šimpraga (Virtualni muzej Dotrščina); Elvan Cobb (Svojatanje statusa Svjetske baštine na mjestima s etnički raznolikim stanovništvom na Bliskom istoku); Branko Čolović (Napuštena baština: Srbi u Hrvatskoj); Anthony Derisiotis (Grčka-Turska 1974.-1987.); Jonathan Eaton/ Lejla Hadžić ("Kulturna baština bez granica"); Alon Gelbman (Turizam kulturnog naslijeđa u Izraelu i susjednim zemljama kao poticaj miru); Andrew Herscher (Kulturna baština i protu-sjećanje u zemljama bivše Jugoslavije); Monika Kokalj Kočevar (Muzej novejše zgodovine i svjedoci 2. svjetskog rata); Kalina Lechevska (Projekt "Skopje 2014."); Ana Panić (Jugoslavija: individualno sećanje na kolektivnu prošlost); Vjeran Pavlaković (Dizanje u zrak bratstva i jedinstva: sudbina kulturnog naslijeđa Drugog svjetskog rata u Lici); Milan Radanović (Mesta stradanja u Beogradu iz vremena Drugog svetskog rata i njihova posleratna memorijalizacija). 

Prevoditelji: Marwan Zeitoun i Julia Mikić.

Lektura: Mirjana Gašperov i Joel Cox

Dizajn: Maša Poljanec

Urednica: Petra Jurlina

Izdavači: Sveučilište u Zagrebu i Centar za mirovne studije, 2014. 

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.