Izjave za javnost

Medium-noimage

Hoćemo eko - turizam, a ne militarizam!

Aktivisti Zelene akcije i Centra za mirovne studije su danas u 12:00 h ispred Ministarstva obrane održali mirnu prosvjednu akciju protiv održavanja vojne vježbe “Noble Midas 07” koja je dosad najveća vojna vježba NATO-a u nekoj članici kandidatkinji. Republika Hrvatska još uvijek nije članica NATO-a te ne vidimo nikakve potrebe, osim političkog dodvoravanja NATO-u, za ovakvu vojnu vježbu u našoj domovini.
Medium-noimage

Mirovni studiji - 10. puta! pozivaju vas na upis

Mirovni Studiji su jedinstven, jednogodišnji neformalni program obrazovanja za mir i nenasilje za mlade i odrasle.
Za program se mogu prijaviti osobe iznad 18 godina zainteresirane za propitivanje pojma i prakse mira, nenasilja, ljudskih prava te aktivnog nenasilnog djelovanja. Ohrabrujemo na upis osobe svih životnih dobi.
Mirovni studiji koriste metodu aktivnog, participativnog, kontekstualnog učenja i razmjene iskustava kombinirajući radionice i predavanja. Predavanja se održavaju dva puta tjedno u popodnevnim satima, od 17 do 21.

Prijaviti se možete do 20. listopada 2007.

Prijava uključuje:
A) Popunjen prijavni obrazac - možete ga dobiti u uredu ili skinuti OVDJE!
B) Intervju - dogovoriti u uredu CMS-a na broj telefona: 482 00 94, svakim radnim danom od 9 do 16 sati
C) Esej ili osobni osvrt napisati na jednu od ponudjenih tema, od 2 do 4 kartice teksta (Esej pošaljite e-mailom na cms@zamir.net ili donesite na intervju)

VIšE O PROGRAMU 2007/2008.
Medium-noimage

Otvoreno pismo povodom usvajanja Konačnog prijedloga zakona o ostvarivanju prava na pravnu pomoć


Poštovani g. Sanader,

Poštovana gđo. Lovrin,

s obzirom da do danas nismo dobili odgovor na dopis upućen 12. srpnja 2007. u vezi Prijedloga zakona o ostvarivanju prava na pravnu pomoć, obraćamo Vam se putem otvorenog pisma u kojem Vam ponovo, kao i široj javnosti, želimo ukazati na činjenicu da će usvajanjem spomenutog zakona građani Hrvatske u potpunosti ostati nezaštićeni, a članovi organizacija civilnog društva koje se bave bilo kakvim vidom pružanja pravne pomoći ili pravnih informacija biti proglašeni nadripisarima, odnosno kriminalcima.

Medium-noimage

Mlada MIRamiDA - poziv na trening za zagrebačke organizacije mladih


Centar za mirovne studije i Mreža mladih Hrvatske najavljuju održavanje 1. lokalne Mlade MIRamiDE - treninga za mlade aktiviste/kinje sa područja grada Zagreba!

Lokalni Mlada MIRamiDA trening ima za cilj informiranje o razvoju lokalne politike za mlade i poticanje učenja i razmjenu praktičnih vještina važnih za društveni angažman.

Teme kojima ćemo se baviti kroz radionice ovog treninga su: Komunikacija / Timski rad / Zajedničko donošenje odluka / Mladi u lokalnoj zajednici/ Lokalna politika za mlade/ Modeli suradnje i umrežavanja / Zagovaranje i civilne kampanje / Moć i aktivizam.

Trening će se održati od 01. do 05. listopada u Zagrebu! Pozivamo aktiviste/kinje iz svih oblika organizacija mladih sa područja Zagreba da se prijave.

Rok za podnošenje prijava je 20. rujan.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.