Izjave za javnost

Medium-noimage

Izjava za javnost povodom usvajanja Nacionalne strategije za prevenciju i suzbijanje terorizma

Ovim putem Centar za mirovne studije želi upozoriti na krajnje netransparentan način donošenja ove Strategije. Naime, nije nam poznato da je Strategija napravljena u konzultacijskom procesu sa stručnom i zainteresiranom javnošću. štoviše, čak i na dan kada je bila usvojena na Vladi RH ona nije bila dostupna na internet stranicama Vlade. Posebno nas zabrinjava da Strategija nije prošla niti saborsku raspravu, te je hrvatskoj javnosti postala dostupna tek objavom u Narodnim novinama. Izostanak konzultacijskog procesa pri donošenju ove Strategije i gotovo nikakvo obavještavanje javnosti o usvajanju iste, jedan je u nizu dokaza o pogoršanju odnosa Vlade sa civilnim društvom i građanima tijekom 2008.g. posebice u odnosu na informiranje javnosti, otvaranje dijaloga i transparentno rješavanje svih pitanja i problema vezanih za razvoj RH.

Medium-noimage

Izjava za javnost povodom tragičnog incidenta s tražiteljem azila

Centar za mirovne studije ovom izjavom želi reagirati na strašan događaj pokušaja pljačke bračnog bara iz Donje Stranice koje je skončano umorstvom ruskog tražitelja azila. Želimo skrenuti pažnju na mogući porast predrasuda i nasilnog ponašanja prema tražiteljima/icama azila u Hrvatskoj. S obzirom na prisutna izražavanja ksenofobije prema tražiteljima/icama azila u Hrvatskoj, smatramo važnim upozoriti na razvoj moguće generalne percepcije tražitelja/ica azila kao osoba nasilnog i agresivnog ponašanja.
Medium-noimage

SUčENJE FLORENCE HARTMANN POD SUMNJOM ORGANIZACIJA ZA LJUDSKA PRAVA

Povodom suđenja novinarki Florence Hartmann pred Haškim tribunalom zbog navodnog objavljivanja povjerljivih odluka Žalbenog vijeća u procesu protiv Slobodana Miloševića, organizacije za ljudska prava iz država slijednica bivše Jugoslavije podsjećaju da je sadržaj tih odluka bio predmet brojnih novinskih izvještaja i javne debate nakon presude Međunarodnog suda pravde povodom tužbe BiH protiv Srbije, u veljači 2007. godine i nije jasno zašto je Florance Hartmann došla pod udar haških sudaca.
Medium-noimage

CMS pristupio regionalnoj koaliciji za osnivanje Regionalne Komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima (REKOM)

Centar za mirovne studije pristupio je u srijedu, 29. listopada 2008. godine regionalnoj koaliciji za osnivanje Regionalne Komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima (REKOM). Pristupanje koaliciji održano je na četvrtom Regionalnom forumu o uspostavljanju pravde u post-jugoslovenskim društvima, 28. i 29. listopada 2008. godine u Prištini. Koaliciju čine organizacije civilnog društva i pojedinci/ke iz svih država nastale raspadom SFRJ, a cilj koalicije je predložiti i zagovarati nacinalnim vladama osnivanje REKOM-a.
Medium-noimage

Ured CMSa je privremeno zatvoren /CPS office is temporary closed

Ured CMS-a je privremeno zatvoren zbog kvarova u električnoj mreži u kvartu u kojemu se nalazi ured. Za svaki hitan upit molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail cms@zamir.net ili na telefon 0917391247. Hvala!

CPS Office is temporary closed due to the damage in electrical power in the office area. For any urgent question please send us e-mail at cms@zamir.net, or contact us on the phone + 385 91 7391247. Thank you

Medium-noimage

Javni apel Odboru za Ustav, poslovnik i politički sustav

Udruge B.a.b.e., Centar za mirovne studije, Cenzura Plus, DIM, GONG, Kontra, Transparency International Hrvatska, Zelena akcija, ZaMirNET ovim putem upućuju Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav apel za zaštitu ustavnog načela jednakosti svih građana Republike Hrvatske pred zakonom.
 
Svjedoci smo brojnih medijskih natpisa o raznim nepravilnostima koje je Državna revizija pronašla i objavila u Izvješću o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja i poslovanja političkih stranaka i nezavisnih zastupnika za 2007. godinu.
Medium-noimage

OBAVIJEST

Obavještavamo sve suradnike i suradnice da  je danas, 14. listopada ured CMS-a zatvoren uslijed iznenadnih radova na električnim instalacijama.

Dear colleagues, today, 14th October, CPS office is closed cause of unespected ellectrcity dammage.

Za sve vrlo hitne informacije možete kontaktirati Gordana Bosanca na: 0917391247

For very important informations You can contact Gordan Bosanac on ++ 385 (0) 91 7391247

Hvala na razumijevanju/Thanks for understanding,

 CMS/CPS

 

Medium-noimage

Izjava povodom ubojstava u Zagrebu

Sinoć u emisiji HTV-a „Otvoreno“ ministrica je Kosor izjavila da je ubojstvo Ivane Hodak kap koja je prelila čašu.
Nakon jučerašnjih ubojstava mlade 17-godišnjakinje i 26-to godišnje Ivane Hodak ne možemo da se ne zapitamo koliko to kapi treba da se prelije čaša, odnosno koliki je to prag tolerancije hrvatskih institucija na nasilje da samo ovako drastični događaji mogu dovesti do „odlučne“ izjave premijera da ćemo se obračunati sa organiziranim kriminalom.
Medium-noimage

Izjava za javnost povodom govora premijera Sanadera u Vijeću sigurnosti

Centar za mirovne studije ovim putem pozdravlja govor premijera Sanadera na tematskoj raspravi Vijeća sigurnosti održanoj 23. rujna 2008. godine, posvećenoj posredovanju i rješavanju sporova. Znakovito je da premijer Sanader po prvi puta ističe uspješnost mirovne integracije istočne Hrvatske provedene još 1998. godine u uskoj suradnji sa UN-om. To je na svjetskoj razini jedan od svjetlijih primjera uspješne UN misije gdje se je bez ispaljenog metka i bez počinjenog ratnog zločina, uspjelo vratiti teritorijalni suverenitet Republike Hrvatske. Stoga posebno pozdravljamo i izjavu premijera da je Hrvatska spremna dijeliti iskustvo, ekspertizu i know-how kojeg je stekla u tom procesu.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.