Osuda zlouporabe medijskog prostora od strane Ive Pukanića i tjednika Nacional u svrhu diskreditacije aktivistice za zaštitu ljudskih prava Sanje Sarnavke

Large-noimage

Centar za mirovne studije – Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek - CESI – Delfin – GONG -  Zamirnet – Zelena akcija - Ženska pomoć sada - Ženska soba
Obraćamo se  javnosti i svim institucijama za zaštitu ljudskih prava u RH, kao i Hrvatskom novinarskom društvu s oštrom osudom zlouporabe medijskog prostora od strane Ive Pukanića, manjinskog suvlasnika i predsjednika uprave NCL Media Grupe, usmjerenog na diskreditaciju ljudskopravaške aktivistice Sanje Sarnavke i djelovanja udruge B.a.B.e.

Sanja Sarnavka članica je Vijeća za civilni nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija, i to temeljem zajedničke  kandidaturu udruge B.a.B.e., Centra za mirovne studije i GONG-a, i to upravo uslijed dokazane višegodišnje predanosti Sanje Sarnavke direktnoj podršci žrtvama kršenja ljudskih i ženskih prava, uključujući i podršku Heleni Puljiz te Ani Magaš.
 
Smatramo da zlonamjerne konstrukcije o Sanji Sarnavki nemaju nikakve veze s eventualnim proceduralnim pogreškama udruge B.a.B.e. u slučaju Getoš, već se radi o privatno motiviranom napadu, i to u vezi s nedavnom intervencijom udruge B.a.B.e. na hitni poziv Mirjane Pukanić koja je svoga supruga Ivu prijavila udruzi zbog straha od nasilničkog ponašanja i ograničenja osobne slobode.
 
Kao i sve osobe vidljive u javnosti, ljudskopravaški/e aktivisti/ice podliježu kritičkom propitivanju svojeg djelovanja i rezultata, što je  dobrodošlo jer unapređuje rad udruga i pojedinaca/ki. Upravo su na takav način – držeći se činjenica te postavljajući pitanja - svi drugi mediji izvještavali o ulozi svih aktera, pa tako i Sanje Sarnavke i udruge B.a.B.e., u slučaju Getoš. Međutim, u ovom slučaju Nacionala smatramo da se vlasništvo nad medijima koristi za osobni obračun, čime se nanosi šteta vjerodostojnosti  kako aktivista/ica za zaštitu ljudskih prava, tako i medija koji zajedno sa organizacijama civilnog društva imaju nezamjenjivu ulogu u promociji javnog interesa.
Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.