Suzbijanje diskriminacije

Medium_instagram_i_najaveof_tjedni_izbjeglicama_20_20_1

7. Tjedni IZBJEGLICAma!

Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija civilnog društva koje pružaju podršku izbjeglicama u integraciji, poziva vas na 7. Tjedne IZBJEGLICAma! Događanja u sklopu Tjedana održavat će se od ponedjeljka, 15. lipnja do subote 27. lipnja u Karlovcu, Sisku, Kutini, Slavonskom Brodu, Splitu, Zadru, Zagrebu, Kuterevu i Ježevu.

Medium_odgovor

ODGOVOR na mržnju

Slovenia, Hrvatska i Srbija, zemlje bivše Jugoslavije na balkanskom migracijskom putu, suočavaju se sa sve većim razinama govora mržnje na internetu, koji proizlazi iz negativnih stavova prema manjinskim skupinama. Širenje mržnje među mladima i njihova radikalizacija su gorući problem, a učitelji nemaju dovoljno znanja kako se nositi s govorom mržnje u učionicama. Postoje dobre prakse u regiji i EU za borbu protiv govora mržnje na internetu, ali rijetko se te dobre prakse nedovoljno dijele i šire.

Medium_againsthate_naslovna

Međunarodna konferencija “Dobre prakse u borbi protiv zločina iz mržnje i govora mržnje”

Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava Zagreb organiziraju međunarodnu konferenciju “Dobre prakse u borbi protiv zločina iz mržnje i govora mržnje” koja će se održati u ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine u Novinarskom domu, Perkovčeva 2, Zagreb s početkom u 9:30 sati.
Novinari i novinarke moći će dobiti izjave govornika panela uoči same konferencije, u 9:00 sati. 

 

Medium_op_inski_sud

Ima li slobode gov*** u Hrvatskoj?

Kuća ljudskih prava Zagreb i Centar za mirovne studije najoštrije osuđuju jučerašnje privođenje novinara Gordana Duhačeka koji je usprkos prethodnom javljanju policiji, uhićen zbog javno iznesenog mišljenja i kritike na koju svaki građanin ima ustavno pravo. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.