Suzbijanje diskriminacije

Medium_coc7

Sedma evaluacija Kodeksa postupanja u suzbijanju nezakonitog govora mržnje na internetu

Sedma evaluacija Kodeksa postupanja u suzbijanju nezakonitog govora mržnje na internetu pokazuje da se broj prijava pregledanih unutar 24 sata (64,4%) smanjio u odnosu na 2021. (81%) i 2020. godinu (90,4%). Samo je TikTok povećao vrijeme pregleda i odgovora na prijave (s 82,5% na 91,7%). Prosječna stopa uklanjanja nezakonitog sadržaja (63,6%) slična je kao 2021. (62,5%), ali još uvijek niža nego 2020. godine (71%). Gledajući individualni učinak platformi, većina njih (osim YouTubea) uklonila je manje sadržaja nezakonitog govora mržnje nego 2021. godine.

Kvaliteta povratnih informacija o obavijestima korisnika poboljšana je u usporedbi s prethodnim evaluacijama.

Medium_interkulturni_medijatori

Prijavite se za trening "Interkulturni medijatori" u Sisku!

Centar za mirovne studije poziva vas da se prijavite na trening Interkulturni medijatori. Edukacija je namijenjena osobama koje već rade ili su tek zainteresirane raditi u plurikulturnom okruženju i doprinositi razvoju interkulturnih zajednica i društva. Ako ste socijalni radnik_ca, odgajatelj_ica, nastavnik_ca, stručna_i suradnik_ca u odgojno-obrazovnoj ustanovi, radnik_ca u javnoj ustanovi, volonter_ka u radu na integraciji ili se na koji drugi način bavite uključivanjem ljudi u društvo – prijavite se!

Medium_medijatori_za_romske_zajednice

Priručnik Medijatori za romske zajednice

Priručnik Medijatori za romske zajednice rezultat je suradnje Centra za mirovne studije i Romske organizacije mladih Hrvatske. Priručnik je rezultat pripreme, pilotiranja i provedbe treninga Medijatori za romske zajednice koji je proveden u sklopu projekta ARISE ROMA u dva navrata, u travnju i srpnju 2021. U programu su sudjelovali romski aktivisti, pomagači, mentori, socijalni radnici, nastavnici i stručni suradnici škola, predstavnici policije.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.