POZIV: virtualna konferencija o načinima djelovanja protiv rasizma i zločina iz mržnje

Large_fah_logo_croatian_short_black-01

20. listopada 2021. godine

10:00 - 16:00 CET (Zagreb) / 11:00 - 17:00 EET (Helsinki)

Cilj konferencije je:

- informirati i razmjeniti znanja o djelovanjima utemeljenim na dokazima, policy-mjerama i alatima za borbu protiv rasizma i zločina iz mržnje

- predstaviti i raspraviti o policy-mjerama i praksama u prikupljanju podataka i korištenju informacija za učinkovitu borbu protiv rasizma i zločina iz mržnje

Publika kojoj je konferencija namijenjena: stručnjaci, tijela vlasti, donositelji odluka i predstavnici organizacija civilnog društva koji se bave zločinima iz mržnje i govorom mržnje u državama članicama EU.

 

Program konferencije i registracija su na poveznici. Konferencija će biti na engleskom jeziku bez prijevoda na hrvatski jezik.

Registracija je otvorena do 15. listopada 2021. godine. Poveznica na kojoj ćete pratiti konferenciju bit će Vam poslana prije samog događanja.

 

Konferenciju organiziramo u sklopu projekta "Protiv mržnje - činjenicama" financiranog iz Programa o pravima, jednakosti i građanstvu Europske komisije.

Cilj projekta je povećati učinkovitost sustava za borbu protiv zločina iz mržnje i govora mržnje, prvenstveno sustava za prikupljanje podataka. Želimo poboljšati suradnju između različitih aktera na lokalnim razinama te izraditi materijale koji će koristiti u daljnjim edukacijama i drugim oblicima javnih susreta na temu zločina iz mržnje.

Projekt koordinira Ministarstvo pravosuđa Republike Finske, a partneri su: Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Finske, Policijska akademija iz Finske te organizacije civilnog društva: Forum protiv rasizma (ARF), Irska mreža za borbu protiv rasizma (INAR) i Centar za mirovne studije.

Slobodno proslijedite informaciju suradnicima_ama, partnerima_icama i kolegama_icama.

Za više informacija kontaktirajte voditeljicu projekta: Milla Aaltonen, milla.aaltonen@gov.fi

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.