Građanski odgoj i mirovno obrazovanje

Medium_prirucnik_drustvenaiekonomskapravednost_n

Nova publikacija Centra za mirovne studije - Materijal za obrazovne radnice_ke “Društvena i ekonomska pravednost”

Centar za mirovne studije u suradnji s partnerskim udrugama i studenticama programa Mirovni studiji pripremio je i objavio publikaciju u području održivog razvoja sa naglaskom na socijalna i ekonomska prava. Materijal je namijenjen obrazovnim radnicama_ma s namjerom inspiriranja i poticanja veće prisutnosti ovih tema u radu s učenicama_ima.

Medium_building-blocks-wooden-background-colorful-wooden-building-blocks

Informacije za udruge o sustavu osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa “Skockano”

U sklopu projekta SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju" izradili smo i pilotirali Sustav osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa te dodjelili prve oznake kvalitete koje sada nosi 9 udruga. 

U izradi sustava, kroz nekoliko krugova konzultacija, sudjelovale su organizacije civilnog društva  te dodatni stručnjaci, a nakon pilotiranja dobili smo povratne informacije evaluatora/ica i organizacija uključenih u pilot na osnovu kojih ćemo ga dalje unapređivati.

Medium_copy_of_gew2022_socials__facebook_cover_

Počinje Tjedan globalnog obrazovanja 2022.!

Ovogodišnje izdanje održava se od 14. do 20. studenog. Tjedan globalnog obrazovanja godišnja je svjetska inicijativa za podizanje svijesti o važnosti razvijanja globalne kompetencije mladih, ali i drugih građana, a i ove se godine provodi pod istim motom kao i prošle - „Ovo je naš svijet, pokrenimo promjene zajedno!“.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.