Građanski odgoj i mirovno obrazovanje

Medium_arrow-1043850_1920

Nacionalna strategija razvoja Hrvatske - propuštena prilika za razvoj

U Hrvatskom saboru bi se danas trebalo održati glasanje o Prijedlogu Nacionalne strategije razvoja Republike Hrvatske do 2030. godine. Kao organizacija koja godinama zagovara progresivne i pozitivne promjene u Hrvatskoj i šire, CMS je  tijekom prosinca uputio smo svoje komentare u e-savjetovanje, vezano uz područjima kojima se bavimo. O važnosti ove strategije dovoljno govori interes koji je ona izazvala, a koji je vidljiv, među ostalim, u stotinama komentara koji su uputili pojedinci, organizacije, institucije i tvrtke.

Medium_solidarnost_vizual

Solidarnost

Povodom Međunarodnog dana solidarnosti CMS je objavio video i dodatni prateći materijal namijenjen za korištenje u radu s mladima kroz formalno i neformalno obrazovanje, koji tematiziraju solidarnost.

Medium_large_gew-visual_2020

Tjedan globalnog obrazovanja 2020. u Hrvatskoj - “Ovo je naš svijet, pokrenimo promjene zajedno!”

Posljednjih nekoliko godina kraj je studenog rezerviran za promicanje koncepta globalnog obrazovanja kao odgoja i obrazovanja koje nas potiče da razumijemo svijet oko sebe u njegovoj kompleksnosti te da potaknuti vrijednostima ljudskih prava, osobito solidarnosti, podržavamo i pokrećemo akcije, inicijative, prosvjede za solidarnije i pravednije društvo. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.