Građanski odgoj i mirovno obrazovanje

Medium_krapina

Podrška Građanskom odgoju i obrazovanju u Krapinsko zagorskoj županiji

Centar za mirovne studije održao je u OŠ Side Košutić u Radoboju dvodnevni seminar "Uvod u ljudska prava". Interes obrazovnih radnika/ca je bio velik, sudjelovalo ih je 30, rad je bio dinamičan, rasprave žive, a evaluacije seminara odlične. 

Obrađena su područja: Povijest razvoja i generacije ljudskih prava; Načela, karakteristike i vrijednosti ljudskih prava; Ljudsko-pravna dimenzija GOO-a; Ključni dokumenti; Stereotipi, predrasude i diskriminacija; Ljudska prava i manjine te kontroverzne teme. Seminar su vodili Lovorka Bačić (Centar za mirovne studije) i Nikica Torbica (Osijek to GOO).

Medium_board-1666644_1920

[GOOD INICIJATIVA ZA PRVI DAN ŠKOLE] Ementaler reforma dolazi u škole

Škola za život koja danas započinje u obrazovanje unosi manjkave promjene, čiji će se teret prebaciti na učenike i učitelje. Premda Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokušava ove intervencije u obrazovanje prikazati kao cjelovitu kurikularnu reformu, jasno je da se radi o nedovoljno pripremljenim i nedostatnim promjenama, ukratko - radi se o ementaler reformi. Promjene koje se uvode ove godine ni po svom sadržaju ni opsegu ni koracima nisu reforma koju su struka i građani godinama zahtijevali i očekivali.

Medium_interkulturni_medijatori

Prijavite se za trening "Interkulturni medijatori"

Centar za mirovne studije poziva vas da se prijavite na trening Interkulturni medijatori. Edukacija je namijenjena osobama koje već rade ili su tek zainteresirane raditi u plurikulturnom okruženju i doprinositi razvoju interkulturnih zajednica i društva. Ako ste socijalni radnik/ca, odgajatelj/ica, nastavnik/ca, stručna/i suradnik/ca u odgojno-obrazovnoj ustanovi, volonter/ka u radu na integraciji ili se na koji drugi način bavite izgradnjom uključivih zajednica – prijavite se!

 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.