Predstavljanje istraživanja o organizacijama civilnog društva za zaštitu ljudskih prava i publikacije “Novi početak”

Large_untitled__facebook_cover_

 Centar za mirovne studije i Kuća ljudskih prava Zagreb pozivaju Vas na predstavljanje publikacije “NOVI POČETAK - Podloga za raspravu o novom pristupu pozicioniranju i radu progresivnih ljudsko-pravaških organizacija u Hrvatskoj” koje će se održati u četvrtak, 9. lipnja, od 10 do 12 sati, na platformi ZOOM.

Publikacija “Novi početak” rezultat  je istraživanja o utjecaju, vidljivosti i potrebama organizacija civilnog društva za zaštitu ljudskih prava.Istraživanje je provedeno u svrhu osmišljavanja novih načina rada i modela za institucionalno i pravno zagovaranje, pravnu podršku žrtvama kršenja ljudskih prava te javnu komunikaciju i mobilizaciju građana i građanki.

Rezultata istraživanja te publikaciju predstavit će autorice nezavisna stručnjakinja Nives Miošić i Sara Lalić iz Centra za mirovne studije.

Publikacija donosi rezultate istraživanja o tome što misle i koliko povjerenja u udruge imaju građani Hrvatske. Također, analizira koliki je i kakav utjecaj organizacija za ljudska prava u Hrvatskoj, u kakvom okruženju djeluju te s kojim se izazovima susreću organizacije civilnog društva. 

Na predstavljanju će biti govora o mobilizacijskom i zagovaračkom potencijalu organizacija za ljudska prava, koorištenju pravnih alata u borbi za ljudska prava te prespektivama djelovanja organizacija za ljudska prava.

U sklopu predstavljanja, predviđeno je vrijeme za pitanja i komentare sudionika i sudionica na nalaze istraživanja, kao i razmišljanja o izazovima ovoga trenutka, te  perspektivama budućeg djelovanja civilnog društva te stanja ljudskih prava u Hrvatskoj.

Za sudjelovanje moguće se prijaviti putem obrasca: https://forms.gle/5NHSXkRhNk6pQwxdA najkasnije do 8. lipnja u 13 sati, nakon čega ćete dobitii poveznicu na platformu ZOOM.

Istraživanje i publikacija nastali su u sklopu projekta NOVI POČETAK - Sektorske inovacije za proaktivno, progresivno i utjecajno civilno društvo za zaštitu i promociju ljudskih prava kojeg provide Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za mirovne studije, Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek te Human Rights House Foundation iz Norveške, te uz financijsku podršku Programa Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj.

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.