Poziv na seminar 'Moja interkulturna škola'

Large_mqdefault

Centar za mirovne studije u sklopu H2020 projekta MiCREATE organizira seminare za učitelje_ice i nastavnike_ice koji imaju iskustvo rada s djecom migrantima, izbjeglicama, djecom Romima, ili nastavnike_ice koji žele steći dodatno znanje u području interkulturnog obrazovanja. Projekt je između ostalog imao za cilj i razviti alate usmjerene na poticanje integracije djece pa se tako mogu pronaći primjeri dobre prakse u vidu praktičnih alata za korištenje u nastavi, ali i široj zajednici.

Kroz seminar želimo podijeliti metode rada kojima bi se olakšao Vaš rad. Seminar će se održati 28.6. online od 10:00 do 14:00. Prijavite se putem Google obrasca do 23. lipnja.

Cilj nam je otvoriti prostor za međusobnu razmjenu iskustava, ali i prenijeti metode i primjere dobre prakse koji će se referati na uključivanje djece u obrazovanje te zajedničko oblikovanje interkulturne škole. Ako želite saznati više o teškoćama i preporukama kako premostiti iste prilikom uključivanja  djece izbjeglica, djece migranata ili djece Roma u obrazovni sustav s ciljem osiguravanja prava  na obrazovanje za svu djecu, ovaj seminar je za vas!

Nakon završetka seminara, svim polaznicima_cama će se izdati certifikat koji supotpisuju Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) kao koordinator međunarodnog projekta i Centar za mirovne studije kao lokalni partner.

Teme seminara*:

- Što je interkulturno obrazovanje;
- Uloga nastavnica u interkulturnom obrazovanju;
- Suradnja škole i obitelji u kreiranju interkulturne zajednice;
- Škola kao mjesto dijaloga i susreta u lokalnoj zajednici;
- Predstavljanje alata proizašlih iz MiCREATE projekta.

* Teme seminara podložne su manjim izmjenama ovisno o vašim interesima, a koje možete iskazati prilikom ispunjavanja upitnika

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.