Informacije za udruge o sustavu osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa “Skockano”

Large_building-blocks-wooden-background-colorful-wooden-building-blocks

U sklopu projekta SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju" izradili smo i pilotirali Sustav osiguranja kvalitete neformalnih obrazovnih programa te dodjelili prve oznake kvalitete koje sada nosi 9 udruga. 

U izradi sustava, kroz nekoliko krugova konzultacija, sudjelovale su organizacije civilnog društva  te dodatni stručnjaci, a nakon pilotiranja dobili smo povratne informacije evaluatora/ica i organizacija uključenih u pilot na osnovu kojih ćemo ga dalje unapređivati.

Ovaj sustav je doprinos razvoju sektora civilnog društva i služi podršci udrugama u unapređenju obrazovnih programa kroz uvođenje standarda kvalitete u radu sa zajednicama i korisnicima. 

Ideja za izradu ovakvog sustava proizašla je od članica GOOD inicijative, a  pristupačan je udrugama različitih profila i tematskih područja rada te koristan za pripremu, provedbu i evaluaciju različitih oblika obrazovnih aktivnosti. Nudi mogućnost dobivanja oznake kvalitete za koje organizacije prolaze evaluaciju vođenu prema razvijenim standardima i kriterijima ovog  sustava. 

Cilj je doprinijeti etabliranju i vidljivosti obrazovnog rada udruga te lakšem ostvarivanju suradnji udruga sa partnerima kao što su na primjer JL(R)S-ovi i  obrazovne institucije, a također i prepoznatljivosti kod ciljnih skupina za koje udruge i rade svoje obrazovne programe.

 

Već sada bilježimo velik interes udruga za korištenje ovog sustava, a naredni ciklus prijava organizacija počinje u ožujku 2023. te do tada pogledajte letak koji je CMS izradio i saznajte više o Sustavu - što je i kako može služiti na dobrobit udrugama.

Za dodatne informacije odite na web stranicu Skockano - https://skockano.goo.hr/.

 

Sustav je razvijen u sklopu jedne od tri sektorske invoacije koje sa 199.000,00 € financira Fond za aktivno građanstvo sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Izradila ga je radna skupina sastavljena od partnera - Centar za mirovne studije (nositelj projekta), Forum za slobodu odgoja, Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za civilne inicijative Poreč i Phronesis SA iz Norveške, te 3 vanjske suradnice, stručnjakinje u području neformalnog obrazovanja.

 

     

 

Image by dashu83 on freepik

 


Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.