Konferencija „Doprinos udruga obrazovanju i razvoju zajednica"

Large_konferencija__doprinos_udruga_obrazovanju_i_razvoju_zajednica

Centar za mirovne studije poziva vas na konferenciju „Doprinos udruga obrazovanju i razvoju zajednica" koja će se održati 18. travnja 2023. u Zagrebu, hotel Dubrovnik, od 10-15 sati.

Neformalno obrazovanje koje pružaju organizacije civilnog društva važna je karika u povećanju kompetencija građana, prevencije diskriminatornih i rizičnih ponašanja te poboljšanju kvalitete života i razvoja zajednica. Prema istraživanju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva iz 2011. godine, 75% ispitanih udruga navelo je kao najčešći tip djelatnosti različite oblike neformalnog obrazovanja.

Stoga ovom konferencijom želimo u fokus staviti kvalitetu i doprinos udruga u obrazovanju i razvoju zajednica odnosno čuti percepciju različitih aktera  o udrugama kao partnerima u rješavanju problema u zajednici te razgovarati kako u suradnji postizati dugoročne učinke i pozitivne promjene u društvu. Želja nam je da ova konferencija doprinese  većem razumijevanju važnosti kvalitete neformalnog obrazovanja  i njegovog doprinosa jačanju obrazovnog sektora i razvoju zajednica.

Konferencija će okupiti predstavnike/ce udruga, akademske zajednice, škola, jedinica lokalne samouprave te dionike u civilnom i sektoru obrazovanja. Uz navedene teme, predstavit ćemo dobre prakse i modele suradnje te razgovarati o unaprjeđenju rada udruga i njihove suradnje sa obrazovnim institucijama i jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Kao podršku udrugama u unaprjeđenju kvalitete rada prezentirat ćemo Sustav osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa „Skockano“ i preporuke za suradnju udruga sa školama te JRLS-ovima.

Konferencija se održava 18.4.2023. u hotelu Dubrovnik, Zagreb, 9:30 – 15 sati

Paneli će biti: Kvaliteta i važnost  neformalnog obrazovanja (10-12 sati) te Mogućnosti i važnost međusektorske suradnja u području obrazovanja (13-15 sati).

Za sudjelovanje se prijavite ispunjavanjem obrasca na ovoj poveznici. 

 

Konferenciju organiziramo usklopu projekta „SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju“ koji je podržan s 199.000,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova

Preporučite članak:

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.