Medium_blue_white_illustrated_international_migrant_day_instagram_post__facebook_cover___1_

Europa mora pomoći SVIM izbjeglicama iz Ukrajine

Europa mora osuđivati i suzbijati sistemski rasizam koji dio stanovništva stavlja u status osoba drugog reda. Također, Europa mora čvrsto stati iza politika koje jamče jednako postupanje prema svima, bez obzira na boju kože, porijeklo, etničku pripadnost i sl. Pročitajte izjavu Europske mreže protiv rasizma.

Medium_pushback-webbezokvira1-1320x800

Zajednička izjava europskih nevladinih organizacija o šest godina nezakonitih i nasilnih protjerivanja iz Hrvatske

Povodom objave Izvještaja o nezakonitim protjerivanjima iz Hrvatske u kontekstu pandemije bolesti COVID-19 Centra za mirovne studije i Inicijative Dobrodošli koji pokazuje šestogodišnje sustavno nasilje i uskraćivanje pristupa azilu u Hrvatskoj, šesnaest europskih mreža i organizacija supotpisalo je izjavu koja poziva na okončanje sustavnog nasilja i kršenja ljudskih prava, provođenje neovisnih i učinkovitih istraga, sankcioniranje odgovornih za provedbu i prikrivanje nezakonitih radnji te uspostavu uistinu neovisnog i transparentnog mehanizma nadzora granica kako bi se osiguralo da takve prakse više nema.

Medium_photo1645878122__3_

Dosta je ratova - želimo mir!

U znak solidarnosti s ljudima u Ukrajini kojima je ugrožena sigurnost i prosvjednicima u Rusiji te diljem svijeta koji su podignuli svoj glas protiv vladajućih režima koji stvaraju ratove i nasilje, brojni su pojedinci i organizacije ostavili svoje poruke danas u podne na zagrebačkom Zrinjevcu.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.