Medium_pixnio-2429886-5184x3456

Grad Beli Manastir diskriminira korisnike socijalne pomoći?

O tome da se primatelji socijalne pomoći, točnije korisnici zajamčene minimalne naknade (ZMN) tjeraju na prisilni rad već smo pisali i govorili. No, diskriminacija korisnika ZMN-a u Belom Manastiru ide i korak dalje – potvrdio je to Ured pučke pravobraniteljice (UPP).

Medium_strani_radnici_nisu_roba___800_x_480_px_

Strani radnici nisu roba!

„MUP najavio detalje zakonskih izmjena za uvoz stranih radnika“ jedan je od mnogobrojnih naslova koje u posljednje vrijeme možemo pročitati u medijima. Toliko se često govori o „uvozu stranih radnika“ umjesto zapošljavanju da smo potpuno oguglali na činjenicu da se takvim diskurzom ljude od krvi i mesa potpuno dehumanizira. 

Medium_screenshot_2023-11-30_081309

Mržnja na internetu: bolje moderiranje sadržaja - manje govora mržnje

Nalazi istraživanja Agencije EU za temeljna prava ukazuju kako se uvredljivi komentari, uznemiravanje i poticanje na nasilje lako provlače kroz postojeće alate za moderiranje sadržaja na online platformama. Rezultati istraživanja ukazuju kako većina mržnje na internetu cilja na žene, ali su pogođeni i ljudi afričkog podrijetla, Romi i Židovi. Nedostatak pristupa podacima platformi i razumijevanja onoga što čini govor mržnje koči napore da se obuhvatnije uhvati u koštac s mržnjom na internetu. Agencija EU za temeljna prava poziva na veću transparentnost i izradu jasnih smjernica kako bi se osigurao sigurniji online prostor za sve.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.