Medium_2

Obavijest o radu ureda

Dragi suradnici i suradnice, ured Centra za mirovne studije neće biti otvoren 31. svibnja 2024. Za slučaj hitne potrebe, pošaljite mail na cms@cms.hr!

Medium_poziv_organizacijama

Poziv organizacijama, inicijativama i pojedincima diljem Hrvatske: uključite se u 11. Tjedne IZBJEGLICAma!

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 11. Tjedana IZBJEGLICAma!. Manifestacija se počela održavati prije deset godina u Zagrebu te smo se svake godine širili u sve više gradova. Kao i prošlih godina, otvaramo poziv za sudjelovanjem svim zainteresiranim pojedincima, kolektivima i gradovima koji žele obilježiti Svjetski dan izbjeglica te u svojim lokalnim sredinama organizirati događanja.

Medium_web

Nasilje nad LGBTIQ osobama i uznemiravanje su u porastu

U Europi trenutačno živi sve više LGBTIQ osoba koje se javno izjašnjavaju o svojoj seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu. No, istodobno se suočavaju s više nasilja, uznemiravanja i maltretiranja nego ranije, što se posebno odnosi na mlađe LGBTIQ osobe koje su posebno ranjive - neki su od rezultata posljednjeg istraživanja Agencije Europske unije za temeljna prava (FRA) na temelju odgovora više od 100 000 LGBTIQ osoba diljem EU.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.