Medium_protect-not-surveil-header

EU Pakt o migracijama i azilu: opasan režim nadzora migranata

Europski je parlament 10. travnja usvojio Pakt o migracijama i azilu, paket reformi kojima se proširuje kriminalizacija i digitalni nadzor migranata.  Unatoč ponovljenim upozorenjima organizacija civilnog društva, Pakt će „normalizirati proizvoljno korištenje imigracijske detencije, uključujući za djecu i obitelji, povećati rasno profiliranje, kriznim intervencijama nasilno protjerivati te deportirati pojedince u takozvane “sigurne treće zemlje” gdje im prijeti opasnost od nasilja, mučenja i proizvoljnog zatvaranja”.

Medium_fra_racism_police

Rješavanje problema rasizma u radu policije

Rasistički komentari, češća zaustavljanja, pa čak i nasilje - tako pripadnici različitih etničkim manjina doživljavaju rad policije u Europskoj uniji. Dodatno, nedostatak podataka na nacionalnoj razini otežava bolju procjenu veličine problema i osmišljavanje učinkovitih odgovora, navodi se u izvještaju Agencije EU za temeljna prava o rasizmu u policiji u Europskoj uniji. Agencija poziva države članice EU da sustavno prikupljaju podatke o nedoličnom ponašanju policije, da učine sigurnijim prijavljivanje takvih incidenata, bilježenje učinkovitijim, te da osiguraju povećanje raznolikosti unutar policije.

Medium_izrsuc_zamla_44_print

Izborno sučeljavanje za mlade: Kako stranke vide ulogu i sudjelovanje mladih u društvu?

HDZ, SDP, Možemo, Most i Domovinski pokret slažu se kako treba unaprijediti primanja i prilike u svijetu rada za mlade, no imaju drugačije viđenje prava na pristupačno, primjereno i priuštivo stanovanje, zaključeno je današnjem izbornom sučeljavanju za mlade, koje su organizirale udruge civilnog društva Centar za mirovne studije, Gong, Institut za političku ekologiju, Klubtura, Kuća ljudskih prava, Mreža mladih Hrvatske, RODA, Savez za autizam Hrvatske, Operacija Grad i Zelena akcija.

Medium_vizual_su_eljavanje

Izborno sučeljavanje za mlade: Udruge pitaju!

Devet udruga civilnog društva organizira sučeljavanje kandidatkinja i kandidata na parlamentarnim izborima koje će se održati 11. travnja od 10 do 12 u Novinarskom domu. Događaj je zatvorenog tipa, no moći ćete pratiti prijenos uživo na YouTube-u, Facebooku i Instagramu. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.