Medium_otvorenje_7._tjedni_izbjeglicama_

[OTVORENJE 7. TJEDANA IZBJEGLICAMA] Nejednaki su u krizi postali još nejednakiji

Koordinacija za integraciju povodom 7. Tjedana IZBJEGLICAma! je na današnjoj konferenciji ispred zgrade  Vlade Republike Hrvatske upozorila kako su okolnosti poput izbjeglištva, migriranja, beskućništva, bolesti te već prisutnog siromaštva neke od naših sugrađana učinile dodatno ranjivima. Izbjeglice su ljudi koji se s krizom, s kojom se svi nosimo, suočavaju u zemlji u kojoj nemaju jednaku socijalnu mrežu na koju mogu računati već su uglavnom prepušteni sebi samima i organizacijama civilnog društva.

Medium_ovdje_ivimo

#ovdježivimo

U Hrvatskoj je od 2004. godine do danas odobreno oko 920 međunarodnih zaštita, dok trenutno oko 300 tražitelja azila živi u prihvatilištima u Zagrebu i Kutini. U cijelom svijetu trenutno je više od 70 milijuna prisilno raseljenih osoba, kako procjenjuje UN-ova agencija za izbjeglice.

Medium_obrazovanje_u_fokusu_fb_drugi_panel

Online panel rasprava: “Pristup obrazovanju – škola na daljinu, učenici na marginu”

Sva djeca imaju pravo na obrazovanje, ali kako ga ostvariti? Neka djeca su lošijoj poziciji od svojih vršnjaka zbog uvjeta života ili nedovoljnog poznavanja jezika, a sustav ne odgovara adekvatno na njihove probleme i potrebe te im ne omogućuje pristup obrazovanju.  Kako da sustav ispuni svoju obavezu prema djeci i što se može promijeniti u planiranju obrazovnih politika i praksi?

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.