Medium_untitled_design__3_

CMS se priključio kampanji #notonourborderwatch protiv nezakonitih protjerivanja

EU agencija Frontex optužena je za nezakonito protjerivanje izbjeglica, zbog čega su organizacije civilnog društva diljem Europe pokrenule kampanju #NotOnOurBoorderWatch, a pridružio im se i Centar za mirovne studije u sklopu koje zabrinuti građani_ke mogu zatražiti od Europske komisije da okonča povrede temeljnih ljudskih prava na vanjskim granicama EU-a: notonourborderwatch.com

Medium_mostfoto

[UOČI MEĐUNARODNOG DANA BORBE PROTIV SIROMAŠTVA I SOCIJALNE ISKLJUČENOSTI] Politike borbe protiv siromaštva u Hrvatskoj su promašene

Uoči Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava 17. listopada,  Kuća ljudskih prava Zagreb, Centar za mirovne studije, Pravo na grad, BRID i Institut za političku ekologiju upozoravaju da prijedlog Nacionalnog plana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji je trenutno u e-savjetovanju neće riješiti goruće probleme u području ostvarivanja socijalnih i ekonomskih prava i ne nudi smislene mjere i rješenja za smanjenje siromaštva i socijalne isključenosti u Hrvatskoj.

Medium_copy_of_marsala_out_of_office_announcement_-_instagram_post

Božinović tvrdi suprotno onom što piše u službenom dopisu MUP-a!

Iako je jučer ministar Davor Božinović upao u riječ programskoj voditeljici Centra za mirovne studije i vanjskoj članici saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Sari Lalić, nakon što je rekla da tzv. neovisni mehanizam nadzora predviđa samo najavljene posjete zelenoj granici kako bi negirao tu tvrdnju - u dopisu kojeg smo prije niti mjesec dana dobile od MUP-a stoji upravo tako! Je li moguće da ministar Božinović nije upoznat s pravilima funkcioniranja Neovisnog mehanizma nadzora?   

Medium_rtl

DOKAZI O SUSTAVNOM MUČENJU IZBJEGLICA NA NAŠIM GRANICAMA I U VISOKOJ REZOLUCIJI: Koliko jasna slika mora biti da bi se zločini sankcionirali?

Nasilno i nezakonito protjerivanje izbjeglica iz Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu prvi puta je zabilježeno u visokoj rezoluciji i prikazano u medijima diljem Europe. Forenzička analiza snimki pokazala je da iza nasilnog i nezakonitog protjerivanja izbjeglica koje je uključivalo batinanje i guranje u rijeku stoje hrvatski policijski službenici čije odore odgovaraju odorama i opremi specijalne jedinice za koju postoje indicije da je dio tzv. operacije Koridor, o kojoj su progovarali sami policijski službenici. 

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.