Medium_arrow-1043850_1920

Nacionalna strategija razvoja Hrvatske - propuštena prilika za razvoj

U Hrvatskom saboru bi se danas trebalo održati glasanje o Prijedlogu Nacionalne strategije razvoja Republike Hrvatske do 2030. godine. Kao organizacija koja godinama zagovara progresivne i pozitivne promjene u Hrvatskoj i šire, CMS je  tijekom prosinca uputio smo svoje komentare u e-savjetovanje, vezano uz područjima kojima se bavimo. O važnosti ove strategije dovoljno govori interes koji je ona izazvala, a koji je vidljiv, među ostalim, u stotinama komentara koji su uputili pojedinci, organizacije, institucije i tvrtke.

Medium_keyboard-2308477_1920

Otvoreno pismo organizacija civilnog društva: Natječaji vrijedni 100 milijuna kuna koje udruge iščekuju devet mjeseci izlaze s rokom za prijavu od 10 dana po metodi “najbrži prst”!

Više od 100 organizacija civilnog društva zatražilo je od Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Zaklade za razvoj civilnog društva i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske izmjenu roka za otvaranje natječaja postavljenog prvog radnog dana nove godine na 29. 1. 2021. i donošenje odluke o raspisivanju natječaja na način da se on ne provede metodom “najbrži prst”, a kako bi se novac usmjerio na kvalitetne projekte u zajednici.  

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.