Medium_tjedni_web_privremeni

Poziv organizacijama, inicijativama i pojedincima diljem Hrvatske: uključite se u 10. Tjedne IZBJEGLICAma!

Koordinacija organizacija civilnog društva za integraciju izbjeglica poziva vas da se priključite održavanju 10. Tjedana IZBJEGLICAma!. Manifestacija se počela održavati prije deset godina u Zagrebu te smo se svake godine širili u sve više gradova. Kao i prošlih godina, otvaramo poziv za sudjelovanjem svim zainteresiranim pojedincima, kolektivima i gradovima koji žele obilježiti Svjetski dan izbjeglica te u svojim lokalnim sredinama organizirati događanja.

Medium_objava_1

Potpiši za dostojanstvenu plaću!

Kampanju "Kvalitetna odjeća, pravedna plaća" pokrenulo je nekoliko međunarodnih organizacija - Clean Clothes Campaign (CCC), Fashion Revolution, Fair Wear, Fair Trade i druge. U Hrvatskoj će aktivno sudjelovati članice Koalicije za dostojanstvenu plaću, uključujući Centar za mirovne studije. 

Medium_rezultat_glasanja_zppjrm

Ministre Božinoviću, poštujte propise ove zemlje!

Kao što smo upozoravale u našem članku “Čemu žurba ministre Božinoviću?”, MUP je 2. travnja 2023. u eSavjetovanju objavio izmjene i dopune Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (ZoPPJRM) u trajanju od samo sedam dana. Na kratki rok žalile smo se Povjereniku za informiranje koji je uvažio našu pritužbu te ministru Božinoviću i Ministarstvu unutarnjih poslova naložio produljenje roka za javnu raspravu do kumulativno ispunjenog roka od 30 dana. MUP se oglušio na traženje povjerenika i zatvorio savjetovanje s 9. travnjem.

Kolačići (cookies) pomažu u korištenju ove stranice. Korištenjem pristajete na korištenje kolačića.